Παρακολούθησαν τον αγώνα με κίνδυνο της ζωής τους και αψηφώντας τα μέτρα των ... αποστάσεων

Ηράκλειο
Παρακολούθησαν τον αγώνα με κίνδυνο της ζωής τους και αψηφώντας τα μέτρα των ... αποστάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανός Youtuber είδε το ματς ΟΦΗ - Ολυμπιακός από την ταράτσα

Είναι ο Harald Baldr, διάσημος Youtuber με εκατομμύρια ακολούθους. Βρέθηκε στην Κρήτη την προηγούμενη εβδομάδα και παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό. Το γήπεδο ως γνωστών είναι κλειστό για τους φιλάθλους, αλλά οι ίδιοι έχουν βρει τον τρόπο τους.

Έχουν κάνει κερκίδα τους ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γήπεδο του ΟΦΗ.  Αυτό το σπίτι και πιο συγκεκριμένα η ταράτσα του έχει γίνει η νέα τους κερκίδα. Η εικόνα που μετέφερε μέσω του video του ο Harald Baldr μαρτυρά τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένοι όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν από εκεί το ματς. Σπασμένα ελενίτ πάνω στα οποία σκαρφαλώνουν αρκετοί φίλαθλοι, μπαλόνια και πεζούλια που χρειάζεται να είσαι ακροβάτης για να ισορροπήσεις. Και άλλες πολλές παγίδες που πρόθημα οι φίλαθλοι παρακάμπτουν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Και όλα αυτά γιατί λόγω κορωνοϊού τα γήπεδα είναι κλειστά για το κοινό.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο ο Travel Blogger «Πως ακριβώς μοιάζει να βλέπεις ένα ματς από την ταράτσα; Περίπου όπως και όταν το βλέπεις κανονικά αλλά με λίγο μεγαλύτερο ρίσκο να πέσεις πολύ εύκολα κάτω στο πεζοδρόμιο»

(…So what exactly does a rooftop football match look like? Pretty much the same as a normal match only that there's quite a lot more risk involved seeing as you can fall down onto the pavement below quite easily..)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

Με γήπεδα κλειστά θα ήταν ανόητο αν είχαμε την αυταπάτη ότι οι φίλαθλοι σε όλη τη χώρα θα έμεναν στα σπίτια τους κατά μονάς ή με λίγους φίλους παρέα να δουν τον αγώνα της ομάδας τους. Μάλιστα οι ομάδες της Super League και μεταξύ αυτών και ο ΟΦΗ είχαν εισηγηθεί στην υγειονομική επιτροπή την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα στο 20% της συνολικής χωρητικότητα των γηπέδων αλλά με ανώτατο όριο των 8.000 φιλάθλωνΗ επιτροπή είχε απορρίψει την πρόταση παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες των ομάδων και πιο ειδικά του ΟΦΗ.

Τώρα εικόνες σαν αυτή που μετέδωσε ο διάσημος Youtuber – travel blogger απλά αποτυπώνουν μια πραγματικότητα. Βέβαια αυτή η συνήθεια του "ταρατσάτου" αγώνα δε συνέβη μια και δυο φορές. Το σπίτι που συγκεντρώνονται οι φίλαθλοι είναι ακριβώς δίπλα στο γήπεδο. Ουδείς τους έχει αντιληφθεί; Ουδείς υπεύθυνος έχει γνώση και εικόνα για τα τεκταινόμενα ώστε να λάβει μέτρα προκειμένου να προστατέψει τους ανθρώπους αυτούς από την επιλογή τους να δουν όλοι μαζί κατά δεκάδες το ματς από μια ταράτσα όπου απειλείται κάθε λεπτό η σωματική τους ακεραιότητα και είναι σίγουρα εκτεθειμένοι σε ένα πιθανό κρούσμα;

Κώστας Φαρσαλινός: Γήπεδα ανοιχτά με αριθμημένες - ονομαστικές θέσεις

Την ίδια στιγμή έχει πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο του Κώστα Φαρσαλινού , ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών και Δυτικής Αττικής για τις εικόνες αυτές.

«Θα μπορούσαν κάλλιστα τα γήπεδα να είναι ανοιχτά, να υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, οι οποίες θα δίνονται ονομαστικά. Και άρα θα γνωρίζεις ποιος είναι στο γήπεδο και σε ποια θέση καθόταν». Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις που προβλέπουν τα μέτρα και να μην διατρέχει κανείς κανένα κίνδυνο.

Η εικόνα των φιλάθλων μαρτυρά δύο πράγματα. Από τη μια ρισκάρουν για τη σωματική τους ακεραιότητα σκαρφαλώνοντας στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, στις ταράτσες και τα ελενίτ και από την άλλη κανένα μέτρο απόστασης και ατομικής ασφάλειας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, δεν τηρείται.  

Στο ίδιο έργο θεατές

Αντίστοιχες εικόνες, όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο αποστάσεων και ατομικής προστασίας είδαμε και στην φιέστα του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον τίτλο του Πρωταθλήματος σαν να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος, σαν να μην υπήρξε και να μην υπάρχει ο κορωνοϊός.  

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News