Ηράκλειο

Σηκώνουν "μπαϊράκι" για τον ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Κνωσού

Αρνητικοί οι επαγγελματίες της περιοχής, ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους

Παραμένουν αρνητικοί στη δημιουργία ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Κνωσού οι Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Με ανακοίνωση της, τις προηγούμενες μέρες, η Ομάδα Επαγγελματιών και Ιδιοκτητών της περιοχής είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανησυχία τους για την ασφάλεια, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τη βιωσιμότητα και τον άμεσο αντίκτυπο του ποδηλατόδρομου στην λειτουργικότητα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Τώρα επανέρχονται στο ίδιο μοτίβο δημοσιεύοντας μάλιστα ένα video στο οποίο επισημαίνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο του δρόμου σαν επιχείρημα υπέρ της θέσης τους να μην γίνει επί της Λεωφόρου ποδηλατοδρόμος.

Η ανακοίνωση που είχαν δημοσιοποιήσει τις προηγούμενές μέρες

"Ως Ομάδα Επαγγελματιών & Ιδιοκτητών Κνωσού εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ανακοινώσεις του Δήμου σχετικά με την δημιουργία προσωρινού ποδηλατοδρόμου στη Λ. Κνωσού σε επίπεδο ασφαλείας, τεχνικών χαρακτηριστικών, βιωσιμότητας και άμεσου αντίκτυπου στη λειτουργικότητα της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. Επισημαίνουμε ότι το έργο σε μια λεωφόρο βεβαρημένη κυκλοφοριακά (Βενιζέλειο, Εφορία, ΟΑΕΔ, ΕΚΑΒ, Αρχαιότητες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  είσοδος της πόλης από Εθνική οδό, σταυροδρόμια ) χωρίς πολεοδομική και κυκλοφοριακή μελέτη όχι μόνο θα είναι επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια αλλά θα επηρεάσει αρνητικά την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία του δρόμου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια