Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Νέα 24ωρη απεργία

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «ο Ερμής», συνεχίζονται για δέκατη έκτη μέρα, ανακοινώνοντας νέα 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνεχίζονται για δέκατη έκτη μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, με νέα 24ωρη απεργία από την Πέμπτη 16 Ιουλίου από 08:00 π.μ. έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 08:00 π.μ.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μας, συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση».

 "Η εν γένει τακτική εξουθένωσης, που ακολουθεί η εργοδοτική πλευρά, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις"

 "Την Δευτέρα, 13/7/2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη έγινε συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με την εργοδοτική πλευρά.

Εκεί τέθηκαν προς συζήτησιν οι προτάσεις των δύο πλευρών, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η δική μας πρόταση ήταν να υπογραφεί μια νέα σύμβαση, με περιεχόμενο και όρους ίδιους με την περυσινή. Η άλλη πλευρά έδωσε προτεραιότητα σε περικοπές, για τις οποίες αναφέρεται το τελευταίο διάστημα.

Στην συνέχεια, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας εφ’ όλης της ύλης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές δύο από τις προτάσεις, και η τρίτη πρόταση να συζητηθεί μεταξύ των νομικών των δύο πλευρών.

Ακολούθησε νέα συνάντησή μας, εχθές 14/07/2020, όπου η εργοδοτική πλευρά, μετέβαλε και πάλι την στάση της, αξιώνοντας νέες αλλαγές - προτάσεις, οι οποίες βέβαιο είναι ότι θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά μας, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας, αιτία για την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από τους συναδέλφους μας.

Η μεταστροφή αυτή, αλλά και η εν γένει τακτική εξουθένωσης, που ακολουθεί η εργοδοτική πλευρά, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και αντί να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας από το δρόμο"αναφέρεται σε 

Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Μ.Ε.) και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.).

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση", αναφέρεται επίσης σε άλλη ανακοίνωση που εστάλη απο το Δ.Σ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια