Ηράκλειο

Αίτημα να παραταθεί η μείωση ενοικίων για τις επιχειρήσεις

Προβλέπουν λουκέτα στην αγορά

Αίτημα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη, τον Yπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη κατέθεσε ο Ενπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, προκειμένου να παραταθεί το μέτρο της μείωσης ενοικίου στις επιχειρήσεις. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι τζίροι των καταστημάτων παραμένουν απογοητευτικοί και αν δεν στηριχθούν οι επιχειρηματίες τότε θα δούμε πολλά λουκέτα και άμεσα.

Αναλυτικά η επιστολή: 

"Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα από την ημέρα που επαναλειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης και τα αποτελέσματα στους τζίρους τους παραμένουν απογοητευτικά.

Αν και αρκετά από τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, βλέπουμε όμως ότι οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των παγίων εξόδων τους λόγω των χαμηλών τζίρων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δούμε σύντομα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και χιλιάδες ανθρώπους να μείνουν χωρίς δουλειά.

Διαπιστώσαμε ότι το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% βοήθησε δραστικά και άμεσα τις επιχειρήσεις να πάρουν έστω και μια μικρή ανάσα το διάστημα που πλήττονται. Γι’ αυτό ζητάμε την παράταση του μέτρου έως το τέλος του έτους και την παράλληλη στήριξη των ιδιοκτητών των ακινήτων τα έσοδα των οποίων έχουν επίσης μειωθεί δραματικά.

Ο Γεν. Γραμματέας Εφραίμογλου Βασίλης, Το Δ.Σ του ΕΣΗ,  Ο Πρόεδρος  Κουμαντάκης Μανώλης"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια