Ηράκλειο

Στη βουλή τα «παλιά» και «νέα» τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ

Η απόφαση της Συγκλήτου για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

Με κοινή αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, οι Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίδης Νικόλαος, Βαρδάκης Σωκράτης και Μαμουλάκης Χάρης, μεταφέρουν στην βουλή την απόφαση της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ για τις Αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη Βουλή φέρνουν την απόφαση της Συγκλήτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για τις Αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίδης Νικόλαος, Βαρδάκης Σωκράτης και Μαμουλάκης Χάρης. Με κοινή αναφορά που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζουν την αντίθεση της Συγκλήτου του ΕΛΜΠΕΑ για την σχετική με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Υπουργική Απόφαση.

Όπως τονίζεται, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΜΕΠΑ, «για πρώτη φορά, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, διαχωρίζονται τα ακαδημαϊκά Τμήματα σε «παλαιά» και «νέα», δίχως απολύτως καμία τεκμηρίωση, γεννώντας πολλές σκέψεις και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της «κατηγοριοποίησης» Πανεπιστημιακών Τμημάτων που έχουν τον ίδιο τίτλο και ομοειδή προγράμματα σπουδών».

Παράλληλα, ζητείται από το ΕΛΜΠΕΠΑ να κοινοποιηθεί, έστω και εκ των υστέρων, η εισήγηση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε αυτός ο διαχωρισμός, καθώς και η ανάκληση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Παιδείας πριν την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων του 2020.

Οι 3 βουλευτές ζητούν απάντηση και τις σχετικές ενέργειες της Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά».

 

                                                                                                                    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια