Γιατροί απαντούν στον πρώην διευθυντή ΤΕΠ

Ηράκλειο
Γιατροί απαντούν στον πρώην διευθυντή ΤΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή ομάδας γιατρών του Βενιζελείου μετά τις καταγγελίες του Όθωνα Φραϊδάκη για παράνομη ανατικατάσταση του

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση Φραϊδάκη, που πρόσφατα τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στον διοικητικό χώρο της Υγείας σε τοπικό επίπεδο, με τις καταγγελίες του προς την εφημερίδα "Νέα Κρήτη", όπως αυτές εκφράστηκαν και προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις, οι οποίες τώρα συνεχίζονται με μία ακόμα ανακοίνωση ως απάντηση στα όσα ο ίδιος υποστηρίζει για τις κρίσεις και την αξιολόγηση που, όπως αναφέρει, δεν έγινε ως προς τη θέση του στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, απάντηση στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία του διευθυντή-αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Όθωνα Φραϊδάκη προς την εφημερίδα "Νέα Κρήτη", που χαρακτήρισε ως «παράνομη» και «κομματική» την αντικατάστασή του στη θέση της Διεύθυνσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), απέστειλε ομάδα γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Οι ανωτέρω αιτιάσεις, σε συνδυασμό με την υποτίμηση της εν γένει ιατρικής προσωπικότητας της νυν επιλεγείσας διευθύντριας, δε βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία του έμπειρου ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, το οποίο έχει σχηματίσει ιδία γνώμη για τη θητεία του τέως διευθυντή του ΤΕΠ κατά τα τελευταία τρία χρόνια στο νοσοκομείο», σύμφωνα με τη σχετική επιστολή.

Η επιστολή

Και η επιστολή συνεχίζεται ως εξής: «Καταρχήν, ο κ. Φραΐδάκης δεν περιέγραψε με ποια διαδικασία μετακινήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από το ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ προς το Βενιζέλειο. Η τοποθέτησή του (και όχι επιλογή κατόπιν ανοικτής κρίσης - σε αντίθεση με τη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της νυν διευθύντριας) έγινε αιφνίδια, με απόφαση της τότε διοίκησης, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν για τη σκοπιμότητα.

Επίσης, αποτελεί αναμφισβήτητη παραδοχή ότι το ιδιαίτερα νευραλγικό πόστο της Διεύθυνσης του ΤΕΠ απαιτεί άριστες επικοινωνιακές ικανότητες για διαχείριση αφενός του πολυπληθούς προσωπικού του ΤΕΠ, και αφετέρου των συνεργαζόμενων γιατρών από τα υπόλοιπα ιατρικά τμήματα, όσο και του μεγάλου όγκου των προσερχόμενων ασθενών. Η πρόσφατη αλλαγή της Διεύθυνσης του ΤΕΠ όχι μόνο δεν είχε “αρνητικές επιπτώσεις” για τους ασθενείς, αλλά αντίθετα απελευθέρωσε τη συσσωρευμένη αρνητική συγκρουσιακή ενέργεια που υπήρχε εντός του προσωπικού του ΤΕΠ, αλλά και σε σχέση και με το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, αποκαθιστώντας το κλίμα εμπιστοσύνης και ομαλότητας που έλειπε επί θητείας του προηγούμενου διευθυντή.

Επιπρόσθετα, κατά την πρόσφατη περίοδο κρίσης του κορωνοϊού, η δυσλειτουργία σε επίπεδο επικοινωνιακής συνεργασίας με τη διεύθυνση του κ. Φραϊδάκη συνετέλεσε ώστε να διακυβευθεί η συναινετική και ορθολογική προσέγγιση των επιβεβλημένων προσαρμοστικών αλλαγών για να ανταποκριθεί το ΤΕΠ στον νέο του ρόλο.

Τελειώνοντας, πρέπει να αναφερθεί ότι η διπλή αναφορά του κ. Φραϊδάκη α) προς τη νέα διευθύντρια του ΤΕΠ (με υποτιμητικό λόγο για την εν γένει επιστημονική της προσωπικότητα) όσο και β) η έκφραση πρόθεσης δικαστικής αγωγής κατά της Διοίκησης φαίνεται το ελάχιστο ως δεοντολογικά αμετροεπής.

Ανεξάρτητα από προσωπικές πικρίες, είναι γενικά παραδεκτό ότι οι εκάστοτε διοικήσεις πρέπει σε κάθε κρίσιμη συγκυρία - με δεδομένες τις εκάστοτε συνθήκες - να επιλέγουν (κρίνοντας σφαιρικά το εμπιστημονικό υπόβαθρο, καθώς και τη σύνολη προσωπικότητα των υποψηφίων) με αποκλειστική στόχευση την κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Ιατρικού Τμήματος. Η πλειοψηφία του ιατρικού σώματος του νοσοκομείου θεωρεί ότι η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης δείχνει προς τη σωστή στόχευση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News