Ηράκλειο

Στο δρόμο κατέβηκαν για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Ηρακλείου το πρωί στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πραγματοποίησαν συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη. Στη συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια συμμετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νίκος Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού ν. Ηρακλείου Μιχάλης Ριζικιανάκης, και μέλη της διοίκησης του σωματείου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας ώστε να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες υπάλληλοι του κλάδου.

Παρόντες οι βουλευτές Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Ηγουμενίδης

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Μιχάλη Ριζικιανάκη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά, καθώς και με μέλη του Σωματείου και σε δήλωσή του τόνισε: «Για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι του επισιτισμού και του τουρισμού εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα. Βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στη νέα καθημερινότητα, επωμίζονται όλες τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης για να υποστηριχθούν ουσιαστικά. Παραμένουμε στο πλευρό τους, αφουγκραζόμαστε την αγωνία τους, συμμεριζόμαστε τους φόβους τους και είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε να πιέζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε, έστω και τώρα, να αντιληφθεί ο κ. Μητσοτάκης τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του».

Νίκος Ηγουμενίδης : "Η Κυβέρνηση έχει πλήρως εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό"

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης , που βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους τόνισε : "σε μια περίοδο που έχουν όσο ποτέ ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας. Οι διεκδικήσεις τους, μεταξύ αυτών το επίδομα των 534 ευρώ, είναι μια κραυγή αγωνίας για το τι ακριβώς διαδραματίζεται σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εποχιακά εργαζόμενων βρίσκονται εκτός του χώρου εργασίας και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο. Μέχρι πότε η Κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν ακούει ή θα τα εναποθέτει όλα για το μέλλον;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια