Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: Ανύπαρκτα ακόμα και τα ... λυόμενα!

Ηράκλειο
Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: Ανύπαρκτα ακόμα και τα ... λυόμενα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «περίμενε» βρίσκονται εκατοντάδες 4χρονα παιδιά στο Δήμο Ηρακλείου, μαζί και οι γονείς τους, οι οποίοι αναμένουν να δουν σε ποιες αίθουσες θα φοιτήσουν τα μικρά παιδιά εν τέλει, αφού τα τελευταία τρία χρόνια η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι υποχρεωτική. Αν και το μέτρο είχε εφαρμοστεί εξ αρχής από τους περισσότερους δήμους της χώρας, το Ηράκλειο ήταν ανέτοιμο και τρία χρόνια αργότερα οι οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού ακόμα και η πρόχειρη λύση των λυόμενων αιθουσών αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει.

Γονείς βρέθηκαν την Πέμπτη στη Λότζια και πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι από Σεπτέμβριο για τα παιδιά τους. Το ερώτημα που υπάρχει στο μυαλό όλων είναι αν οι 32 αίθουσες θα είναι έτοιμες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εκατοντάδες αιτήσεις έχουν γίνει για να φοιτήσουν τα παιδιά σε δημόσιο νηπιαγωγείο, όμως οι εκπαιδευτικοί φαίνεται πως είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο της ενημέρωσης των γονέων ότι η διαδικασία δεν προχωρά ακόμα, αφού τα νηπιαγωγεία είναι… ανύπαρκτα.

Οι γονείς των νηπίων πάντως, ένα μήνα και κάτι πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να δουν τις… λυόμενες αίθουσες να παίρνουν σάρκα και οστά, με όλα τα σενάρια πλέον να είναι ανοιχτά.

Π. Κουτσαυτάκης: Μύθος η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στο Ηράκλειο

Αδύνατη είναι η υλοποίηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Ηρακλείου για φέτος ή τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες της σχολικής περιόδου, όπως εκτιμά μιλώντας στο Ράδιο  98.4 ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών του Δήμου Ηρακλείου Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, καθώς η συνάντηση των μελών της με τη Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε τους φόβους τους για τις μεγάλες αδυναμίες του εγχειρήματος.

«Εγγράφουμε τα παιδιά μας σε ανύπαρκτα σχολεία, ή σε σχολεία – αίθουσες προκάτ – που είναι γιαπιά. Καλούμαστε να μπούμε σε μία διαδικασία άνευ λόγου και ουσίας. Πολιτεία, Δήμοι, Υπουργεία και λοιποί φορείς, απαιτείται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έναντι τόσων παιδιών και των οικογενειών  τους» αναφέρει ενδεικτικά.

Η Ένωση χθες συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για το σύνολο των προβλημάτων που καταγράφουν:

  • Την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο
  • Ζητήματα λειτουργίας των σχολείων μετά την περίοδο της καραντίνας
  • Καθαριότητα των σχολείων
  • Το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μια σειρά σχολεία.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News