Ηράκλειο

Τα παιδιά που κάνουν τη διαφορά! Αποχαιρέτησαν το δημοτικό με μια πράξη αγάπης

Η δωρέα των μαθητών του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού

Χαμόγελα χαράς και συγκίνηση προκάλεσαν οι μαθητές του Στ2 του 2ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού, που, αντί οποιασδήποτε άλλης κίνησης, αποφάσισαν να δωρίσουν τα χρήματα από το παζάρι που είχαν διοργανώσει στο σχολείο τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου.

Μαθαίνουμε ότι τα παιδιά, που λόγω της κρίσης του κορωνοϊού δεν πραγματοποίησαν τη σχολική εκδρομή τους και την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στη Βουλή, αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα αυτά σε παιδιά που στάθηκαν λιγότερο τυχερά, και η πράξη τους ήταν κάτι περισσότερο από κίνηση ανθρωπιάς. Αφού προμηθεύτηκαν από γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ κουπόνια, επισκέφτηκαν τη Στέγη και τα δώρισαν στον πρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων που τους μίλησε για τη δομή, τη λειτουργία της, τα παιδιά που φιλοξενεί, αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Πληροφορηθήκαμε ότι το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν έντονο και οι ερωτήσεις που απηύθυναν στον πρόεδρο άκρως επικεντρωμένες στα πρόσωπα των παιδιών και την καθημερινότητά τους.

Μόνο χαρά καλλιεργούν τέτοιες κινήσεις, που ξεκινούν και ολοκληρώνονται από παιδικές σκέψεις. Μπράβο τους που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να αποχαιρετήσουν το δημοτικό σχολείο, μπράβο τους που έδειξαν την ευαισθησία τους. Μπράβο στα παιδιά που μας δείχνουν ότι ο κόσμος, κάπου παρακάτω, μπορεί να είναι πιο ανθρώπινος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια