Ηράκλειο

Αμμουδάρα: Ερημιά και απογοήτευση στην τουριστική περιοχή

Ελάχιστοι οι τουρίστες που κυκλοφορούν, μια εβδομάδα μετά το πρώτο αεροπλάνο - Ανησυχούν οι επιχειρηματίες

Η άλλοτε «ζωντανή» από τουρίστες Αμμουδάρα, μία εβδομάδα μετά το πρώτο αεροπλάνο που έφτασε από το εξωτερικό, μοιάζει περισσότερο με περιοχή «φάντασμα». Οι επιχειρηματίες δηλώνουν απογοητευμένοι αφού ακόμα και από τους ελάχιστους τουρίστες που κυκλοφορούν, δε βλέπουν χρήματα να μπαίνουν στα ταμεία τους, την ώρα που οι ίδιοι προβλέπουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Οι δρόμοι δε θυμίζουν σε τίποτα τον Ιούλιο άλλων ετών. Οι ξένοι επισκέπτες που μπαίνουν στα μαγαζιά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και όπως δηλώνουν όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεν αφήνουν πολλά χρήματα. Την ίδια ώρα, δεν έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία.

Οι επιχειρηματίες στην Αμμουδάρα μπορεί να σήκωσαν τα ρολά τους, όμως η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι εντελώς διαφορετική. Εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα προστασίας, στην είσοδο των καταστημάτων υπάρχει πλέον αντισηπτικό αλλά και γάντια μίας χρήσης.

Οι προβληματισμοί για το πώς θα κυλήσει το υπόλοιπο της σεζόν είναι έντονοι, ενώ και οι οδηγοί ταξί περιμένουν με τις ώρες στην πιάτσα για έναν πελάτη. Αυτό που τονίζουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είναι ότι ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος.

Τις τελευταίες τους ελπίδες εναποθέτουν, πάντως, στις επόμενες εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Αμμουδάρα που βρίσκονται στο «περίμενε» για να δουν φως στο τούνελ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια