Το θέμα των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες του Ηρακλείου στην Βουλή

Ηράκλειο
Το θέμα των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες του Ηρακλείου στην Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πρόσφατη ξαφνική και έντονη βροχόπτωση έπληξε τους αμπελοκαλλιεργητές, σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας»

Το θέμα της καταγραφής των ζημιών, που προκλήθηκαν στις αμπελοκαλλιέργειες από τα έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Ν. Ηρακλείου, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί, φέρνουν στη βουλή με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης και οι βουλευτές Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, η περίοδος που διανύουμε είναι για τους αμπελοκαλλιεργητές πολύ σημαντική καθώς βρίσκονται σε διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας σταφυλιών.

Ωστόσο η πρόσφατη ξαφνική και έντονη βροχόπτωση έπληξε τους αμπελοκαλλιεργητές, σε περιοχές μάλιστα υψηλής παραγωγικότητας στο Ν. Ηρακλείου, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερείς καταστροφές.

Ιδιαίτερα στα χωριά Βενεράτο, Αυγενική, Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Αρχάνες, Άγιο Μύρωνα, Σταυράκια, Πυργού, Ασίτες, Μαλάδες, τα οποία οικονομικά στηρίζονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην αμπελοκαλλιέργεια, οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Οι αμπελοκαλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς μετά τους καύσωνες του προηγούμενου διαστήματος, οι τελευταίες νεροποντές, αναμένεται να επιφέρουν το ολοκληρωτικό «χτύπημα» στην παραγωγή τους σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά.

Ως εκ τούτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να ορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί, των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. ​

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News