Ελεύθερος ο 45χρονος για την κατ' οίκον καλλιέργεια κάνναβης που… ξεκίνησε στην καραντίνα

Ηράκλειο
Ελεύθερος ο 45χρονος για την κατ' οίκον καλλιέργεια κάνναβης που… ξεκίνησε στην καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του επιβλήθηκαν, ωστόσο, περιοριστικοί όροι

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο ημεδαπός άνδρας, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα, καθώς μετά από «έφοδο» που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του, στο Ηράκλειο, εντοπίστηκαν –και κατασχέθηκαν- ποσότητες χασίς, δενδρύλλια κάνναβης και όπλα.

Ο κατηγορούμενος ηλικίας περίπου 45 ετών οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από το συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Κώστα Παπαμαστοράκη.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των Αρχών, ότι είχε την κάνναβη αποκλειστικά για δική του χρήση. Εξάλλου, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ξεκίνησε την κατ’ οίκον καλλιέργεια, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παραγγέλνοντας από το εξωτερικό τους σπόρους κάνναβης. Κατόπιν φέρεται να ακολούθησε τις οδηγίες που μπορεί να βρει κάποιος εύκολα μέσω διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα όπλα, αλλά και οι σφαίρες που εντοπίστηκαν στο σπίτι του από την Αστυνομία, φέρόνται να βρίσκονται νόμιμα στην κατοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε, πριν από λίγες ημέρες,  στο σπίτι του 45χρονου τέσσερα χασισόδεντρα που καλλιεργούντο επιμελώς με την υδροπονική μέθοδο, μέσα σε γλάστρες. Επίσης, βρέθηκαν περίπου 90 γραμμάρια κάνναβης, αλλά και μικροποσότητα κοκαϊνης. Τέλος, η Αστυνομία βρήκε -και κατάσχεσε- τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικά όπλα που εντοπίστηκαν στην οικία του συλληφθέντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News