Θεραπευτική διαδικασία των θυμάτων σεξουαλικής βίας

Ηράκλειο
Θεραπευτική διαδικασία των θυμάτων σεξουαλικής βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επαναπροσέγγιση των θεραπευτικών διαδικασιών θυμάτων σεξουαλικής βίας στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών»

Στο έργο με τίτλο «Επαναπροσέγγιση των θεραπευτικών διαδικασιών θυμάτων σεξουαλικής βίας στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών» συμμετέχει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην δημιουργία πρότυπων πρακτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την διαχείριση της νομικής διαδικασίας προς όφελος των θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου συμμετέχει στο έργο με τίτλο «Επαναπροσέγγιση των θεραπευτικών διαδικασιών θυμάτων σεξουαλικής βίας στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών», (RE-TREAT) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο RE-TREAT συντονίζεται από το Ισπανικό Πανεπιστήμιο «UNIVERSIDAD CARLOS III DE MADRID» και είναι συνολικής διάρκειας 24 μηνών.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 6 εταίροι από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες:

  • Universidad Carlos III de Madrid, Ισπανία
  • Universita degli Studi di Sassari, Ιταλία
  • Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, Ελλάδα
  • Universidad Autonoma de Madrid, Ισπανία
  • Eurocrime – Research, training and Consulting SRL, Ιταλία
  • Katholieke Universiteit Leuven, Βέλγιο

Το RE-TREAT είναι μια διακρατική συνεργασία για την προαγωγή διαδικαστικών και οργανωτικών αλλαγών στις ποινικές διαδικασίες στα συστήματα δικαιοσύνης της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με στόχο την βελτίωση της ανταπόκρισης τους στις ιδιαίτερες ανάγκες των θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων.

Το RE-TREAT στοχεύει στην δημιουργία πρότυπων πρακτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την διαχείριση της νομικής διαδικασίας προς όφελος των θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων, ώστε να συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Οδηγίας 2012/29/ΕΕ, η οποία ορίζει την θέσπιση ελάχιστων προτύπων για τα δικαιώματα, την υποστήριξη και προστασία των θυμάτων εγκληματικών πράξεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News