Ηράκλειο

Πρόσκληση στον Αχιλλέα Γκίκα για να συμμετάσχει στην Επιτροπή του ΕΟΔΥ για τον Covid 19

Ξεχωριστή τιμή για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μία ξεχωριστή τιμή για τον καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέα Γκίκα, αποτελεί η επίσημη πρόσκληση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η πρόσκληση του υπουργού Υγείας έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής του σήμερα στο Ηράκλειο, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του καθηγητή Αχιλλέα Γκίκα, στη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κρήτη.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης στο νησί, ενώ ζήτησε από τον κ. Γκίκα να καταθέσει και αυτός με τη σειρά του την επιστημονική του κατάρτιση και εμπειρία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων χαράζει ουσιαστικά τις γραμμές αντιμετώπισης διαχείρισης των κρουσμάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε αυτή συμμετέχουν ξεχωριστοί επιστήμονες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Μετά την πρόσκληση του υπουργού Υγείας προς τον κ. Γκίκα φαίνεται η Κρήτη και το Πανεπιστήμιό της να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας με την παρουσία του Αχιλλέα Γκίκα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, να είναι τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια