Ηράκλειο

Ξεκίνησαν οι δολωματικοί ψεκασμοί σε Φαιστό και Γόρτυνα

Ψεκάζουν για την καταπολέμηση του δάκου στους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας

Ξεκίνησαν οι δολωματικοί ψεκασμοί στον Δήμο Φαιστού και στον Δήμο Γόρτυνας, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή 3-7-2020 ξεκίνησε ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στον Δήμο Φαιστού και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Λαγολιό και Πιτσίδια, ενώ το Σάββατο 4-7-2020 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός ψεκασμός στο Μορόνι, Ρουφά, Κλήμα, και την Δευτέρα στο Καστέλλι του Δήμου Φαιστού.

Επίσης ο δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας ξεκίνησε και στον Δήμο Γόρτυνας σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πανασσός και Γέργερη και το Σάββατο 4-7-2020 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός ψεκασμός στα Δ.Δ. Νύβριτος, Αμπελούζος, Άγιοι Δέκα, Μητρόπολη και Πλάτανος του Δήμου Γόρτυνας.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας: 2892022375, 2813407951.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια