Ηράκλειο

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι συνταξιούχοι Ρεθύμνου

Μαζική θα είναι η κινητοποίηση και στο Ηράκλειο κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα.

Για το ίδιο θέμα, τοποθέτηση έχει πραγματοποιήσει και η Ένωση Συνταξιούχων Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:  

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή συνεχίζοντας το δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο για το χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας. Προχωράει ένα βήμα μπροστά και ενισχύει παραπέρα το οπλοστάσιο ενάντια στο δικαίωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων να οργανώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Όπως οι προηγούμενοι, έτσι και οι σημερινοί κυβερνώντες παρουσιάζουν το νομοθετικό τερατούργημα, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν, ως «αθώα» κυβερνητική πρωτοβουλία που γίνεται γα το «καλό» των «πολλών» που ταλαιπωρούνται από τους αγώνες, τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα και αντιστροφή της πραγματικότητας να αυτοπαρουσιάζεται η κυβέρνηση ως «Ο Ρομπέν των δασών» που προστατεύει τους πολλούς και τους αδύναμους την ίδια ώρα που με την πολιτική της, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα αντεργατικά μέτρα, επιτίθεται βάναυσα στα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλ. των πολλών για να διευκολύνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δηλ. τους λίγους, να απολύουν, να μειώνουν μισθούς, να γενικεύουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, να χειροτερεύουν όλους τους εργασιακούς όρους προς όφελος των συμφερόντων τους.

Αυτό είναι το πρακτικό αντίκρισμα των κυβερνητικών υποσχέσεων για «γρήγορο ξεπέρασμα των δυσκολιών και προβλημάτων» και επιστροφή στην «κανονικότητα». Εργασιακοί χώροι –γκέτο, με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους σε «ό,τι και όπως θέλει» η μεγαλοεργοδοσία.

Το κατάπτυστο νομοσχέδιο, που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και τα προβλήματα θα οξυνθούν και η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων θα γενικευτεί. Γι΄ αυτό το λόγο, επιχειρεί να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου». Θέλουν να τσακίζουν τη ζωή μας και κανένας να μη βγάζει άχνα.

Δεν πρωτοτυπούν! Όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, στο παρελθόν, επιχείρησαν να μπλοκάρουν τους αγώνες, να ελέγξουν το περιεχόμενό τους στους όρια που δε θίγουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αξιοποίησαν νόμους για να σέρνουν στα δικαστήρια και να καταδικάζουν με ποινές φυλάκισης εργάτες και συνδικαλιστές που αγωνίζονταν για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης τους. Βγάζανε «παράνομες και καταχρηστικές» απεργιακές κινητοποιήσεις κατά απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Επιστράτευαν απεργούς με την απειλή φυλάκισης για να μείνει ανεμπόδιστη η εγκληματική δράση της μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα, βάζουν τον αστυφύλακα να κάνει τον «γκιουλέκα» στα συνδικάτα και τους αγώνες. Να αποφασίζει, σύμφωνα με το πλαίσιο του κεφαλαίου, ποιος αγώνας είναι νόμιμος και ποιος όχι, ποια αιτήματα των εργαζομένων επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται.

Το επόμενο βήμα θα είναι να βγάλουν λίστα με ποια σωματεία είναι νόμιμα , ποιες μορφές πάλης είναι νόμιμες και ποιες παράνομες

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με απαγορεύσεις και απειλές από κυβερνήσεις όλων των ειδών διαχείρισης της αστικής εξουσίας, που με νόμους και διατάγματα προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αγώνες που δεν τηρούσαν «τας υποδείξεις». Όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βάλουν τους αγώνες στο «γύψο». Σπάσανε τα μούτρα τους. Έτσι θα γίνει και τώρα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας προς όφελος των αναγκών μας, για το αύριο των οικογενειών και των παιδιών μας.

Οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο «γύψο»

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ

στην πλατεία Ελευθερίας στις 7:30 μμ»

Η τοποθέτηση της Ένωσης Συνταξιούχων Ρεθύμνου:

«Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο αναχρονιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις, με το οποίο επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των συνδικάτων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Είναι ένα νομοσχέδιο με αυταρχική κατεύθυνση που προβλέπει και επιχειρεί να επιβάλλει απαράδεκτους περιορισμούς στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και έρχεται να συμπληρώσει αντιδραστικούς νόμους που περιορίζουν τη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση οι οποίοι ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει απόλυτη δικαιοδοσία στην αστυνομική αρχή να επιτρέπει ή να απαγορεύει κάθε συγκέντρωση, κάθε διαδήλωση ή πορεία διαμαρτυρίας, όταν δεν είναι αρεστή στην κυβέρνηση, καταργώντας στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα συνδικάτα δρούσαν και δρουν μέσα στα συνταγματικά πλαίσια με σεβασμό στα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις περιουσίες των πολιτών και δεν διανοήθηκαν ποτέ να διαταράξουν την κοινωνική ζωή του τόπου.

Γι΄ αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το αντιδραστικό και αναχρονιστικό αυτό νομοσχέδιο που έτσι κι αλλιώς δεν θα καταφέρει να περιορίσει και να «πνίξει» τη φωνή και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη δράση των κοινωνικών και λαϊκών κινημάτων, γιατί κι αν ακόμη ψηφιστεί θα καταργηθεί στην πράξη με τους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των συνδικάτων.»

(Φωτογραφία: INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια