default-image

Β. Κοκκινάκης: πάνε για "κλείσιμο" τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Β. Κοκκινάκης: πάνε για "κλείσιμο" τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδεύουν και πάλι οι φάκελοι σύνταξης σε όλη την Ελλάδα

Στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο με αναφορά των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Υπουργό Εργασίας λύσεις για την ανακούφιση εργαζομένων και συναλλασσόμενων.

Συγκεκριμένα οι τρεις βουλευτές καταθέτουν την επιστολή της Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης, όπου επισημαίνεται η έλλειψη προσωπικού στο εν λόγω υποκατάστημα, με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς πληθώρα νέων αιτημάτων δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Επομένως, είναι απαραίτητη η άμεση στελέχωση των δομών του ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και την αναβάθμιση των λειτουργιών του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοκκινάκης μιλώντας στο Ράδιο 98.4 αναφέρει ότι υποκαταστήματα του οργανισμού κινδυνεύουν με κλείσιμο καθώς αποδυναμώνουν καθημερινά, όπως σε Αγίου Μηνά, Αλικαρνασσό, Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Στις αναφορές του επίσης η εκ των πραγμάτων καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, όπως και επαναφορά της αποστολής φακέλων σε καταστήματα εντός κι εκτός Κρήτης για την εξέτασή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News