Ηράκλειο

Ο υπουργός Υγείας στην Κρήτη – «Πρόκληση η επίσκεψη στο ΠΑΓΝΗ»

Πως υποδέχονται τον υπουργό οι εργαζόμενοι

Επί κρητικού εδάφους βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε όλη την επικράτεια του νησιού, στο πλαίσιο της ετοιμότητας του συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα. Σήμερα το πρωί, στις 10, ο κ. Κικίλιας έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο υπουργός Υγείας έχει επίσης συγκαλέσει σύσκεψη με τους προέδρους του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, στην οποία θα συμμετέχει και η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορμπουδάκη.


Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “Βενιζέλειο-Πανάνειο”. Μετά την επίσκεψή του στο ΠΑΓΝΗ, ο υπουργός Υγείας θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Ωστόσο αντιδρά στην επίσκεψη το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που αναφέρει:

"Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο μας αποτελεί πρόκληση!

Το υπουργείο και ο υπουργός γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, παρόλο τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας. Ήδη εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για την επαναφορά του νοσοκομείου στην κανονικότητα.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις πολιτικές ευθύνες που έχουν για αυτές τις τεράστιες ελλείψεις οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών -που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων.

Και εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε και δε θα επιτρέψουμε την σταδιακή απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για καθολική παροχή δωρεάν περίθαλψης, που επιδιώκεται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης και με την επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας σε αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τις 11πμ έως τις 3μμ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ του νοσοκομείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.


Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του υπουργού, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ προκήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Αργότερα το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας θα επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Αύριο το πρωί, ο υπουργός Υγείας έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”. "

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια