Ηράκλειο

Παρέμβαση δημοτικών παρατάξεων για την οδό Πλαστήρα έξω από το ΙΤΕ

Στο σημείο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα

Με κοινή τους επιστολή οι τρεις δημοτικές παρατάξεις Ηράκλειο 3.7.5., Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες και ΣΥΝ-Πραξη Δημοτών προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητούν να  γίνουν άμεσα κινήσεις ώστε να δρομολογηθεί και να ολοκληρωθεί άμεσα μια σειρά παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Πλαστήρα, στα Βασιλικά Βουτών. Ο δρόμος αυτός διέρχεται από τις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ και του ENISA. Το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο και τα επαναλαμβανόμενα τροχαία συμβάντα των τελευταίων ετών, καθιστούν σύμφωνα με τις τρεις παρατάξεις του δήμου Ηρακλείου, άμεση την ανάγκη κινητοποίησης και ανάληψης δράσης από πλευράς της δημοτικής αρχής. 

 Αναλυτικά η επιστολή τους:

"Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η οδός Ν. Πλαστήρα (περιοχή Βασιλικά Βουτών) διέρχεται έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του νέου κτιρίου του ENISA. Η  συγκεκριμένη οδός έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής να αυξάνεται η επικινδυνότητα τόσο για τους οδηγούς οχημάτων όσο και για τους διερχόμενους πεζούς διερχόμενους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εργαζομένων και των επισκεπτών στα δύο ιδρύματα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ από την ίδια οδό εξυπηρετείται και η διέλευση των οχημάτων με προορισμό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Βουτών, λόγω της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την εθνική οδό.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο, γεγονός που καθιστά άμεση την ανάγκη παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας όσων τον χρησιμοποιούν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και τα δύο ιδρύματα έχουν αποφασίσει να παραχωρήσουν τους απαιτούμενους χώρους για κατασκευή πεζοδρομίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τους διερχόμενους πεζούς, ενώ έχουν εκπονήσει τις σχετικές μελέτες για την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων. Οι αποφάσεις και οι μελέτες έχουν γνωστοποιηθεί στο Δήμο Ηρακλείου. Ενδεχομένως απαιτείται επικαιροποίηση και συμπλήρωση τυχόν ελλείψεων ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του έργου. Χαρακτηριστικό είναι το ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έχει εκφράσει τη θέληση του, να αναλάβει τις εργασίες που θα επιταχύνουν  την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

κ. Δήμαρχε

Με τη σημερινή μας παρέμβαση ζητούμε να αποδείξει ο Δήμος τη διάθεση του για την άμεση προκήρυξη και ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού και αναγκαίου για την περιοχή έργου. Με την αποδοχή της πρότασης μας ,τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων, θα αποδειχθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την υλοποίηση αυτής της παρέμβασης.

 

Με εκτίμηση,

Για τη Δημοτική Παράταξη    

Ηράκλειο 3.7.5.

Γιάννης Κουράκης

Επικεφαλής Παράταξης

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Ηλίας Λυγερός

Επικεφαλής Παράταξης

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

ΣΥΝ-Πράξη Δημοτών

Πέτρος Ινιωτάκης

Επικεφαλής Παράταξης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια