Ηράκλειο

Νέα απεργία ανακοίνωσαν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου "σηκώνουν" και πάλι χειρόφρενο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι οδηγοί μέλη του Σωματείου  Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης με μία ακόμη 24ωρη απεργία την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παρά τις δύο πρώτες 24ωρες απεργίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, οι εργοδότες δεν έχουν προχωρήσει στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου «ΕΡΜΗΣ»

"Παρά τις δυο πρώτες 24ωρες απεργίες, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η εργοδοσία δεν υποχωρεί, ώστε να πράξει το αυτονόητο και να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση. Η συμπεριφορά αυτή μας ωθεί να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εξαγγέλλοντας νέα 24ωρη απεργία των μελών μας, οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, από 03/07/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:00 π.μ. μέχρι και 04/07/2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 8:00 π.μ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν υποχωρούμε."

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου στηρίζει την απεργία

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου , στηρίζει το δίκαιο αγώνα του πρωτοβάθμιου Σωματείου των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που παλεύουν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο. Οι Εργοδότες του κλάδου, συγκροτώντας οριακή πλειοψηφία στους επιχειρηματικούς συνδέσμους, αρνούνται να υπογράψουν τη Σ.Σ.Ε, έχοντας κατά νου την κατακρήμνιση στοιχειωδών συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα τουριστικά Λεωφορεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , σε συνεργασία με το Σωματείο τους , θα τους στηρίζει σε ότι χρειαστεί ώστε  προχωρήσουν  σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις για να βρεθεί λύση και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας στο χώρο τους".

   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια