Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Επαναλειτουργούν το δημοτικό Γυμναστήριο κ΄ η Πινακοθήκη

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας

Σε ενημέρωση των πολιτών προχωράει ο Δ. Μαλεβιζίου σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου και της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου την Πέμπτη 2 Ιουλίου καθώς και για τα μέτρα που θα τηρούνται στους χώρους.

Διαβάστε αναλυτικά:

Όσον αφορά το Δημοτικό Γυμναστήριο Γαζίου:

«Ο Δήμος Μαλεβιζίου ενημερώνει για την επανέναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου στις 2 Ιουλίου 2020.

Λόγω των περιορισμών που ισχύουν σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19, το γυμναστήριο θα λειτουργεί με συγκεκριμένες προπονητικές ζώνες με κενά μεταξύ τους για να δίνεται η δυνατότητα απολύμανσης του χώρου και αερισμού αυτού.

Πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας, ακολουθεί τον παρακάτω τρόπο λειτουργίας.

Η επανέναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου θα γίνει σταδιακά με λειτουργία της πρωινής ζώνης

Η προσέλευση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ.: 2810 - 822582 και ώρες 07:00-15:30

Κάθε αθλούμενος έχει δικαίωμα για τρία ραντεβού εβδομαδιαίως με ωριαία διάρκεια η κάθε προπόνηση, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι αθλούμενοι

Οι πρωινές προπονητικές ζώνες χρήσης του γυμναστηρίου είναι οι παρακάτω:

1η Ζώνη 07:00 – 08:15

2η Ζώνη 08:45 – 10:00

3η Ζώνη 10:30 – 11:45

4η Ζώνη 12:15 – 13:30

5η Ζώνη 14:00 – 15:00

Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης θα τηρείται αυστηρά

Υποχρεώσεις αθλούμενων

Τα μέλη που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου θα πρέπει να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες που διέπουν πλέον την άθληση σε κλειστούς χώρους, με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και συγκεκριμένα:

 1. Τηλεφωνικό ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλ.: 2810-822582 και τις ώρες 07:30-15:00
 2. Προσκόμιση Δελτίου Καταγραφής Αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, το οποίο θα επικαιροποιείται κάθε δύο εβδομάδες (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ)
 3. Προσκόμιση Επικαιροποιημένης Ιατρικής Βεβαίωσης
 4. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία στους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση
 5. Υποχρεωτική χρήση ατομικής πετσέτας σε όλα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου, τουλάχιστον 50cm x 70cm, Η μη χρήση πετσέτας καθίσταται λόγος απαγόρευσης άθλησης στο χώρο
 6. Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή/και πλύσιμο των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής
 7. Εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης (τουλάχιστον δύο μέτρα)
 8. Ακύρωση της κράτησης άθλησης σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης
 9. Όσοι ασκούμενοι έχουν ταξιδέψει ή στους κύκλους που κινούνται, έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα, παρακαλούμε για προληπτικούς λόγους, να μείνουν για λίγο διάστημα εκτός του γυμναστηρίου.
 10. Όσοι ασκούμενοι είναι άρρωστοι παρακαλούμε για προληπτικούς λόγους να μείνουν για λίγο διάστημα εκτός του γυμναστηρίου.
 11. Χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθός τους (π.χ. μπάλες, λάστιχα, στρώματα)
 12. Προτείνεται η χρήση δεύτερου ζευγαριού καθαρών παπουτσιών άθλησης, για την υγιεινή των αθλούμενων και την διατήρηση του χώρου καθαρού.
 13. Η χρήση των ντους γίνεται ελεγχόμενα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και κατόπιν ενημέρωσης της γραμματείας.
 14. Σε περίπτωση χρήσης των αποδυτηρίων η είσοδος και παραμονή των αθλούμενων, πραγματοποιείται βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και με χρήση μάσκας και τήρησης φυσικής απόστασης
 15. Σε πρώτη φάση, δεν προβλέπεται η χρήση των ερμαριών. Ο αθλούμενος θα τοποθετεί ρούχα και σάκο μεταφοράς σε παγκάκια που θα βρίσκονται δίπλα στα όργανα εκγύμνασης
 16. Προτείνεται η αποφυγή άθλησης σε κλειστό χώρο, ατόμων που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου

Επισημαίνουμε ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν είναι προαιρετικές. Πρέπει να τηρούνται από όλους τους αθλούμενους και προσωπικό.

Όσοι δε τηρούν τις οδηγίες ΔΕΝ θα μπορούν να συμμετέχουν στην άθληση εντός του Γυμναστηρίου».

Όσον αφορά την Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου:

«Η πανδημία COVID-19 στη χώρα μας έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικού κύματος. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα γίνεται σταδιακά, με γνώμονα την ασφάλεια του συνόλου και την προστασία της υγείας του ατόμου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

 1. Η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου ξεκινάει στις 2 Ιουλίου 2020
 2. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους στο πλαίσιο τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων
 3. Οι επισκέπτες συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα. Η χρήση ανελκυστήρα πρέπει να είναι περιορισμένη και η χρήση μάσκας εντός του ανελκυστήρα καθίσταται υποχρεωτική.
 4. Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου
 5. Σε περίπτωση εκδήλωσης / έκθεσης, θα υπάρχει μονοδρόμηση των διαδρόμων που διατρέχουν τον χώρο και ορισμός μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά χώρο, στο πλαίσιο τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων
 6. Θα προβλέπεται επαρκές χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης μίας εκδήλωσης και της έναρξης της επόμενης έτσι ώστε να μπορούν να αποχωρήσουν οι επισκέπτες/θεατές της πρώτης και να εισέλθουν οι επισκέπτες/θεατές της δεύτερης, χωρίς να συμπέσουν και χωρίς να παρατηρείται συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους.
 7. Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις/ξεναγήσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα μέτρα, χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.). Οι ομαδικές επισκέψεις/ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα οκτώ άτομα.
 8. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%) για τα χέρια.
 9. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την αντιμετώπιση πιθανών δυσλειτουργιών, λαμβάνοντας σχετική μέριμνα και για την ενημέρωση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους.

Επισημαίνεται ότι όλες οι οδηγίες τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Τα παραπάνω μέτρα δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις και εφαρμόζονται παράλληλα με τα ευρύτερα μέτρα τα οποία ισχύουν. Οι υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να προβούν κατά την κρίση τους και στην λήψη επιπλέον μέτρων ανάλογα με τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες του χώρου ή /και της εκδήλωσης που ενδεχομένως απαιτούν.

Παρακαλούμε για την συμμόρφωση σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου, επιδεικνύοντας όλοι μας την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια