Αεροδρόμιο: "μέσα" αφίξεις - "έξω" κινητοποιήσεις

Ηράκλειο
Αεροδρόμιο: "μέσα" αφίξεις - "έξω" κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία από τους Οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων

 Την ίδια στιγμή που στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έφταναν οι πρώτοι τουρίστες για τη φετινή ιδιόμορφη σεζόν, έξω από αυτό, οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων προχώρησαν σε μια μαζική κινητοποίηση αντιδρώντας στη μη υπογραφή -έως σήμερα- της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους ιδιοκτήτες.

Αγανακτισμένοι από τις εξελίξεις με τη συλλογική σύμβαση, προχώρησαν σήμερα σε απεργία και σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης. Στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων "ΕΡΜΗΣ"

"Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης και παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας, για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης η πλευρά της εργοδοσίας αρνείται να υπογράψει την υπάρχουσα. Κατόπιν τούτου η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των μελών μας οδηγών τουριστικών λεωφορείων από 1-7-2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.00 πμ μέχρι και την 2-7-2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.00 πμ". 

Παρουσία κλιμακίου της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Από το πρωί κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Κρήτης, παρίσταται στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων «Ο Ερμής» στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που επικεντρώνουν στην υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης η οποία έληξε χθες 30/6. Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στο δίκαιο αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και όλων των εποχικών εργαζομένων τους οποίους κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να καταδικάσουν σε ζωή με 9 ευρώ την ημέρα για τον επόμενο χρόνο.

Το κλιμάκιο κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση της κυβέρνησης και τη σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών βρίσκοντας έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τους κάλεσαν να καταδικάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τις διαδηλώσεις και με την οργανωμένη πάλη τους στην πράξη να το ακυρώσουν. Αποκαλυπτική είναι η στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ που στο όνομα της διατήρησης της κερδοφορίας των ξενοδοχειακών ομίλων, των μεταφορικών εταιρειών και των τουρ οπερέιτορς κάνουν πλάτες στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζόμενων και «διεκδικούν ρευστότητα για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το κλιμάκιο επίσης κατήγγειλε την παρουσία αστυνομικής δύναμης στην κινητοποίηση.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στηρίζουμε ολόπλευρα τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μέσα κι έξω από τη βουλή. Να πάρει άμεσα η κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων κι όχι μόνο για τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης! Να μη δεχτούν τη θυσία και άλλων δικαιωμάτων τους για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.»

 Στο πλευρό των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ο Σωκράτης Βαρδάκης

«Δυστυχώς οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων παραμένουν ακόμα μετέωροι, παρά τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της Κυβέρνησης.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

«Η τουριστική περίοδος ξεκινά και δυστυχώς εκτός την οικονομία μας που έχει πληγεί βαριά, βρίσκει πληγωμένες τόσο τις εργασιακές σχέσεις, όσο και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), δεν έχει παραταθεί, όπως ζητούν εδώ και καιρό οι εκπρόσωποι του Σωματείου ‘ΕΡΜΗΣ’, αλλά  ωστόσο να έχει τηρηθεί ούτε και η προηγούμενη Σ.Σ.Ε. που προέβλεπε την πρόσληψή τους την 1η Μαΐου, ώστε να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται λόγω πανδημίας.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

«Πρόκειται εργαζόμενους που έχουν κληθεί να επιβιώσουν με το επίδομα ανεργίας, μέχρι σήμερα, ενώ οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν. Ακόμα και μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ένταξη των εργαζομένων στον τουρισμό στα μέτρα στήριξης που υλοποιεί η Κυβέρνηση, διακρίνουν ένα αβέβαιο μέλλον.»

Στηρίζει τους εργαζομένους ο Νίκος Ηγουμενίδης

«Την ώρα που ξεκινά επίσημα η τουριστική σεζόν στην Κρήτη, η Κυβέρνηση αφήνει στην τύχη τους τούς εργαζόμενους στον τουρισμό με τρανταχτό παράδειγμα τους εργαζόμενους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι παλεύουν για το αυτονόητο, την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Από τη μία, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν την ίδια ΣΣΕ και από την άλλη η Κυβέρνηση  που νίπτει τας χείρας της μπροστά στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Μια σειρά από κλάδους-πυλώνες του ελληνικού τουρισμού εγκαταλείπονται ο ένας μετά τον άλλο από την Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, οι ξεναγοί και πόσοι ακόμη εργαζόμενοι.  Είναι φανερό με τίνος το μέρος είναι η Κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News