Καθαρίζουν το φοινικόδασος του Αφραθιά και τη λίμνη του Ζαρού

Ηράκλειο
Καθαρίζουν το φοινικόδασος του Αφραθιά και τη λίμνη του Ζαρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 4 Ιουλίου

Εθελοντικός καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στο Φοινικόδασος του Αφραθιά και της Λίμνης του Ζαρού το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Ειδικότερα, η ώρα έναρξης της εθελοντικής δράσης έχει οριστεί 10:30 το πρωί στο δασάκι του Αφραθιά και παράλληλα στο μονοπάτι περιφερειακά της λίμνης του Ζαρού, όπου θα γίνει εθελοντικός τμηματικός καθαρισμός, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση των περιοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της πρόσφατης επιτυχημένης εθελοντικής προσπάθειας τμηματικού καθαρισμού στη λίμνη Αγυιάς στα Χανιά, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει και πραγματοποιεί σειρά εθελοντικών παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη με τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Επόμενοι σταθμοί, στο δασάκι του Αφραθιά το Σάββατο 4 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί, με παράλληλη δράση στο μονοπάτι περιφερειακά της λίμνης του Ζαρού, όπου θα γίνει εθελοντικός τμηματικός καθαρισμός, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση των περιοχών, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης σε συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς.

Τα οφέλη των παραπάνω δράσεων θα είναι πολλαπλά σε επίπεδο Περιφέρειας και η συνεργασία αυτή θα εμπνεύσει και θα ευαισθητοποιήσει τη τοπική κοινωνία στη προσπάθεια ενίσχυσης του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας.

Τόσο το φοινικόδασος στον Αφραθιά όσο και το μονοπάτι της λίμνης Ζαρού, αποτελούν περιοχές απαράμιλλου κάλους και έχουν μοναδικό φυσικό πλούτο.

Η ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης των περιοχών αυτών, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, για την πρόληψη ενάντια σε κινδύνους πυρκαγιάς, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάδειξη-διατήρηση της χλωρίδας του τόπου.

Στην παραπάνω εθελοντική δράση θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών-εθελοντών, αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς θα γίνει χρήση μηχανημάτων καθαρισμού.

Για το λόγο αυτό προσκαλούνται οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6977-572123 (καθημερινά 8:00 - 14:30 & 17:30 – 22:00) ή στο email: [email protected], όπου θα δίνονται οι πληροφορίες για τα σημεία συνάντησης.

«Συνεχίζουμε τις επιτυχημένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κρήτης με κέντρο τον εθελοντισμό και τη πολιτική προστασία, αυτή τη φορά στη περιοχή της Μεσαράς. Η επιτυχία της τελευταίας δράσης μας στα Χανιά, έδωσε μεγάλο κίνητρο τόσο στους φορείς όσο και στους πολίτες. Κάθε εθελοντική πράξη έχει πολλαπλά οφέλη και τεράστια αξία καθώς μεριμνούμε για το περιβάλλον ενώ ενισχύουμε την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News