Ηράκλειο

«Έλαμψε» η Ντία, εθελοντές καθάρισαν το νησί «απέναντι»

Συλλογή σκουπιδιών από τις παραλίες και τον βυθό

Πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός της Νήσου Ντία, στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατ. Κρήτης, του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψ. Ηρακλείου «Νέαρχος», και του Σωματείου Φίλων Νήσου Ντία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατ. Κρήτης, του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψ. Ηρακλείου «Νέαρχος», και του Σωματείου Φίλων Νήσου Ντία, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στις 11.00 προχωρήσαμε στον καθαρισμό της νήσου Ντίας.

Πολλά μέλη και φίλοι των παραπάνω συλλόγων από Ηράκλειο και Χερσόνησο μεταφέρθηκαν στο νησί και με ιδιαίτερο ζήλο συνέλεξαν τα σκουπίδια που υπήρχαν στον κόλπο του Αι Γιώργη, στις γύρω παραλίες αλλά και δύτες της σχολής SCUBA CRETA – ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ με την συμβολή φουσκωτών σκαφών, ανέσυραν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών από το βυθό του κόλπου, εκπλήσσοντας τους πάντες με τα ευρήματα.

Τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ. 020 και 1210 (χερσονήσου) με τα πληρώματα τους συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην οργάνωση της δράσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Δουβή Ευθ. που όπως κάθε χρόνο ήταν παρών και συμμετείχε, στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και τον Δ/νοντα Σύμβουλο Κο Μηνά Παπαδάκη για την στήριξη της δράσης, στον υπεύθυνο οργάνωσης της δράσης Μανόλη Περυσινάκη (ταμίας Π.Ο.Φ.Σ.) στους υπεύθυνους, Γιάννη Σαραντίδη Γ.Γραμματέα Δ.Σ. Ε.Π.Λ.Σ.Α.Κ., Στράτο Αρτεμάκη μέλος Δ.Σ. ΝΕΑΡΧΟΥ αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην άψογη οργάνωση της εκδήλωσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια