«Πράσινο φως» για τον σταθμό μετατροπής στην Δαμάστα

Ηράκλειο
«Πράσινο φως» για τον σταθμό μετατροπής στην Δαμάστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτοικοι και φορείς διατύπωσαν την ικανοποίησή τους για την τελική έκβαση της υπόθεσης

Σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα από την τοπική κοινωνία και φορείς της Δαμάστας ο σχεδιασμός για τη δημιουργία  σταθμού μετατροπής ρεύματος στην περιοχή, τμήμα του μεγάλου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού.

Κάτοικοι και φορείς διατύπωσαν την ικανοποίησή τους για την τελική έκβαση της υπόθεσης, που περιελάμβανε μια σειρά από διαπραγματεύσεις που απέφεραν καρπούς, διαμορφώνοντας ένα θετικό πλαίσιο ανταποδοτικών έργων για την περιοχή.

Οι κάτοικοι ήρθαν να επισφραγίσουν την διαπραγμάτευση για την υλοποίηση του έργου, μέσα από το οποίο λαμβάνουν αθροιστικά 46εκατομμύρια αντισταθμιστικών έργων για την περιοχή της Δαμάστας και του Φόδελε, 35 εκ των οποίων αφορούν στην υπογειοποίηση ενώ μέσα από την ψηφοφορία που έγινε, όπως επισημάνθηκε έκλεισε ένας  κύκλος διεκδικήσεων και διαπραγματεύσεων.

Πάντως οι κάτοικοι, ανεξάρτητα από το μεγάλο έργο,  διατύπωσαν την ανησυχία τους για την περιοχή, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό για τις ΑΠΕ, ζητώντας η Δαμάστα να βγει από το χάρτη, ενώ ζήτησαν αποχαρακτηρισμό της λατομικής ζώνης.

Με μια φωτογραφία από την ευρεία συμμετοχή στη σημερινή Λαϊκή Συνέλευση των φορέων και των κατοίκων της Δαμάστας ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επισφράγιση της διαπραγμάτευσης στο έργο του Μεγάλου Καλωδίου κι έδωσε το στίγμα για τα επόμενα βήματα, αναφέροντας:

«Ένα μεγάλο μπράβο στους φορείς της Δαμάστας για την άψογη διοργάνωση της σημερινής μαζικής Λαϊκής Συνέλευσης. Τους ευχαριστώ από καρδιάς γιατί, από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης πορευτήκαμε μαζί. Με ειλικρίνεια, σεβασμό, τεκμηρίωση και εμπιστοσύνη. Σήμερα, ουσιαστικά, επικύρωσαν όλη αυτήν την πορεία και έδειξαν το δρόμο για τα επόμενα βήματα. Συνεχίζουμε»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News