Υπόθεση με «μαϊμού» αρώματα – Ελεύθερος και ο 7ος κατηγορούμενος

Κρήτη
Υπόθεση με «μαϊμού» αρώματα – Ελεύθερος και ο 7ος κατηγορούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ανακριτή σήμερα ο 7ος κατηγορούμενος

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε  σήμερα και ο έβδομος κατηγορούμενος που μαζί με ακόμη 6 άτομα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα “μαϊμού” αρώματα, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από μερικά 24ωρα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος (πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας που προμήθευε με πρώτες ύλες για την παρασκευή των αρωμάτων και ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα), αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο μόνο της εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Υπενθυμίζεται  ότι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Ηρακλείου, οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Διονύσης Βέρρας, «οι κατηγορίες ήταν λίγο διογκωμένες και υπερβολικές», ωστόσο συμπλήρωσε πως μέχρι να εκδικαστεί η εν λόγω υπόθεση θα έχει λάβει την πραγματική της διάσταση.

«Οι κατηγορίες ήταν λίγο διογκωμένες και υπερβολικές κατά κάποιον τρόπο, αλλά η ποινική δίωξη συνήθως έτσι γίνεται. Δίδεται ένας πιο διευρυμένος ποινικός χαρακτήρας ώστε να δοθεί ευκαιρία να ψαχτεί πολύπλευρα και σε όλες τις διαστάσεις της η υπόθεση», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως έχοντα ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, κ. Διονύσης Βέρρας.

«Έστω ότι ένα πράγμα έχει την ετικέτα για παράδειγμα της “Σανέλ” και κάνει 150-200 ευρώ και πας και του το δίνεις με 3 ή 4 ευρώ, ο καταναλωτής έχει πλήρη συνείδηση ότι αυτό το οποίο αγοράζει είναι ψεύτικο και δεν είναι γνήσιο! Επομένως, καμία παραπλάνηση δεν πραγματοποιείται μέσα από αυτή την απλή συναλλαγή. Βεβαίως παραμένουν τα αδικήματα της μη επιτρεπόμενης χρήσης ξένου σήματος κ.λπ. Αλλά όλα αυτά είναι πλημμελήματα σε σχέση με το όλο φάσμα της ποινικής δίωξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «σοκάρει μεν από μια πλευρά ο όγκος των μη γνήσιων αυτών προϊόντων, αλλά στην πραγματικότητα, από άποψη ποινικής αξιολόγησης, τα πράγματα είναι περίπου - κατά την ταπεινή μου άποψη - σε επίπεδο πλημμελημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο παρασκευαστήριο αρωμάτων που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, η Αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε:

* 1.179.018 γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιρειών,

* 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης η οποία προοριζόταν προς παράνομη παρασκευή αρωμάτων,

* 997.103 καπάκια,

* 997.103 βαποριζατέρ,

* 799.175 κουτιά συσκευασίας,

* 352.365 ετικέτες επώνυμων εταιρειών,

* 244.750 λοιπά υλικά συσκευασίας,

* Καταλόγους και τελάρα εκτυπώσεων με σήματα εταιρειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News