Ηράκλειο

Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων: Αίτημα για υπογραφή της ίδιας συλλογικής σύμβασης εργασίας

«Οι προτάσεις της εργοδοτικής πλευράς επιστρέφονται ως απαράδεκτες και απορριπτέες»

Τη Δευτέρα 22-6-2020 στην αίθουσα του ΕΚΗ πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας σε πλήρη απαρτία και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, και αφού ενημερώθηκε το σώμα λεπτομερώς από το προεδρείο για τις τρέχουσες εξελίξεις, η γενική συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες σημαντικές αποφάσεις:

α) Οι προτάσεις της εργοδοτικής πλευράς επιστρέφονται ως απαράδεκτες και απορριπτέες, καθόσον δεν στοχεύουν ούτε στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ούτε στην διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως στην ωμή εκμετάλλευση των περιστάσεων, προκειμένου να επιφέρουν κατάργηση θεμελιακών κεκτημένων αφενός, και την σημαντική μείωση των μισθών αφετέρου.

β) Γενομένης μυστικής ψηφοφορίας του σώματος, με απόλυτη πλειοψηφία σε ποσοστό 100%, δόθηκε προς το Δ.Σ. η ρητή και σαφής εξουσιοδότηση να προχωρήσει στην υπογραφή νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ίδια με την περυσινή, και προσφυγή σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κριθεί αναγκαία, για την επίτευξη των αιτημάτων μας.

ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να παραμείνουν σε διαρκή ετοιμότητα και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού δεν θα βρει απέναντί της αξιολύπητους εργαζόμενους, αλλά αποφασισμένους να αγωνιστούν για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός έχει ανάγκη την δυναμική και καθολική στήριξη όλων εμάς, που τόσα χρόνια είμαστε δίπλα σε κάθε επισκέπτη του νησιού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια