Ηράκλειο

Έκτακτη Γενική συνέλευση συγκαλεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι παρόν στην συνέλευση του σωματείου μας»

Έκτακτη Γενική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Ιουνίου στον εξωτερικό χώρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και ώρα 18:00 μμ.

Όπως αναφέρεται, η σύνελευση θα περιλαμβάνει ενημέρωση αναφορικά με την διαδικασία επαναπρόσληψης, αναστολής σύμασης εργασίας, πρόσληψη, Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και αποφάσεις του Σωματείου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στην συνεδρίαση της 23/06/2020 αποφάσισε ομόφωνα την διεξαγωγή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η οποία θα λάβει χώρα στον εξωτερικό χώρο του, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Η συνέλευση θα είναι :

  1. Ενημερωτική όσο αναφορά την διαδικασία της επαναπρόσληψης, αναστολή σύμβασης εργασίας, πρόσληψη, Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με βάση τα δεδομένα που θα γνωρίζουμε μέχρι τότε και τις ισχύουσες διατάξεις.
  2. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό απέναντι στους ξενοδοχοϋπάλληλους, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4690/20, ΦΕΚ 104/30-05-2020 στην συνέχεια η ΚΥΑ 23102/477 του ΦΕΚ 2268/13-06-2020, αναμένουμε νέα διευκρινιστική.

Επικρατεί μεγάλη σύγχυση στους συναδέλφους μας, επί των διαδικασιών οι ξενοδόχοι απαιτούν περαιτέρω διευκρινήσεις και δεν προχωρούν στις επαναπροσλήψεις των εργαζομένων.

Στέλνουμε μήνυμα για άλλη μια φορά προς την Κυβέρνηση και τους ξενοδόχους.

Δεν είμαστε επαίτες.

Απαιτούμε την εργασία μας με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαιτούμε αξιοπρέπεια και σεβασμό!

Η νέα τουριστική περίοδο που αρχίζει από 1η  Ιουλίου (άνοιγμα περιφερειακών αεροδρομίων) είναι προβληματική λόγω της πανδημίας του covid-19.

Δεν θα έχουμε εμείς την ευθύνη να γίνει περισσότερο προβληματική.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι παρόν στην συνέλευση του σωματείου μας.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για τις σημαντικές αποφάσεις που θα πάρουμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια