Ηράκλειο

Κοινότητα Αλληλεγγύης «Δημήτρης Κορνάρος»: Κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

«Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία να κινητοποιηθούμε και να φτιάξουμε κοινότητες αλληλεγγύης»

Στην συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καλεί η Κοινότητα Αλληλεγγύης «Δημήτρης Κορνάρος», όλους τους αλληλέγγυους πολίτες, παραγωγούς, προμηθευτές, ομάδες και συλλογικότητες της πόλης, σε μια προσπάθεια διανομής αγαθών σε πιο τακτική και σταθερή βάση.

Όπως αναφέρεται, η Κ.Α.Η δημιουργήθηκε στα Μέσα Μάρτη, με αφορμή τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κοινότατα Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Α.Η.) δημιουργήθηκε στα μέσα Μάρτη 2020, για να προσεγγίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα που προέκυψαν από την εξάπλωσή του κορωνοϊου και της διαφαινόμενης υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Σε μια περίοδο αναγκαστικής απομόνωσης αποφασίσαμε να αναδείξουμε, με τρόπο αλληλέγγυο, τις υπό εξαφάνιση αξίες της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού, και της συλλογικής ζωής.

Η ομάδα συλλογής και διανομής βασικών ειδών της Κ.Α.Η. προέκυψε από την ανάγκη των ανθρώπων που επικοινώνησαν μαζί μας για είδη πρώτης ανάγκης, που εκείνοι δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν, αλλά είναι απαραίτητα για την επιβίωση όλων.

Φτιάχτηκε, λοιπόν, εν μέσω πανδημίας, χωρίς ιδιαίτερή προηγούμενη εμπειρία, χωρίς επιχορηγήσεις, ενισχύσεις από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα, χορηγούς ή μεγάλους υποστηρικτές.

Στις άνισες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, η συνέχιση της συλλογής και διανομής βασικών ειδών κρίνεται επιτακτική.

Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους πολίτες, παραγωγούς, προμηθευτές, ομάδες και συλλογικότητες της πόλης, να συμβάλλουν ενεργά στην συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Με τα προσφορά τους θα μπορέσουμε να διανείμουμε αγαθά σε μια πιο τακτική και σταθερή βάση.

Θεμελιώδη αρχή της ομάδας μας αποτελεί η εξυπηρέτηση των αναγκών συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία να κινητοποιηθούμε και να φτιάξουμε κοινότητες αλληλεγγύης. Όλοι/ες θα είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη περίοδο, ας συμπορευτούμε σε μια αμοιβαία και αμφίδρομη σχέση.

Συλλογή αγαθών κάθε Τετάρτη 17:00-20:00 στο Da, Ντεντιδάκηδων 15, Αγ. Τριάδα, Ηράκλειο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας ομάδας συλλογής/διανομών: 6988 54 20 78, καθημερινά 16:00-19:00».

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια