Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: παρέμβαση για την αναστολή εξώσεων και διακοπών ρεύματος

Ηράκλειο
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: παρέμβαση για την αναστολή εξώσεων και διακοπών ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο απροχώρητο" - Στη Βουλή η επιστολή από τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εργασίας, έστειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων, των οποίων τα εισοδήματα η Πανδημία και το Lockdown έπληξαν κατάφορα. Οι εκπρόσωποι του ΕΚΗ ζητούν να ανασταλούν οι εξώσεις και οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπόψη κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπόψη  κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπόψη  κ. Ιωάννη Βρούτση

Κύριοι Υπουργοί,

Καθημερινά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είναι αποδέχτης της απόγνωσης των εργαζομένων που έχει φτάσει ήδη στο απροχώρητο, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας. Αδυνατούν όχι μόνο να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών τους, αλλά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ειδοποιητήρια για εξώσεις και διακοπές ρεύματος.

Ζητούμε να παρέμβει η Κυβέρνηση ,ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για αναστολή εξώσεων και διακοπών ρεύματος για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας και η ανεργία τους,  διαφορετικά πολύ σύντομα θα υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής κρίσης, αλλά και κοινωνικής έκρηξης.

Παρακαλούμε για τις άμεσες για δικές σας ενέργειες.  

Για την Διοίκηση του Ε.Κ.Η."

Στη Βουλή η επιστολή του ΕΚΗ

Την παραπάνω επιστολή κατέθεσε στη Βουλή ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής Ηρακλείου κατέθεσε αναφορά στους αρμόδιους Υπουργούς, την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για αναστολή εξώσεων αλλά και διακοπών ρεύματος για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεων εργαζομένων  και η ανεργία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News