Φωτιά στο Γιόφυρο: Η «ατυχία» του ιδιοκτήτη επιχείρησης που καταστράφηκε

Κρήτη
Φωτιά στο Γιόφυρο: Η «ατυχία» του ιδιοκτήτη επιχείρησης που καταστράφηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαρηγόρητος ο κ. Γιώργος Πεδιαδιτάκης που έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή και απώλεια 120.000 ευρώ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών στο Γιόφυρο Ηρακλείου. Ο 30χρονος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μαζί με τη 40χρονη φίλη του κι ενώ προηγήθηκε καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν από την Αστυνομία.

Τόσο ο 30χρονος, όσο κι η 40χρονη γυναίκα δικάστηκαν και καταδικάστηκαν χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας: Στον πρώτο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών, με το δικαστήριο να μη χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Εξάλλου, η 40χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 μηνών, ωστόσο η ποινή της ανεστάλη.

Είχε την ατυχία να παρκάρει δίπλα από τον στόχο του εμπρηστή...

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων κ. Γιώργος Πεδιαδιτάκης μίλησε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” για το περιστατικό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του και ότι υπέστη τεράστια οικονομική ζημία. Επισήμανε, πάντως, και το έλλειμμα της Πολιτείας στο ζήτημα της στήριξης ατόμων όπως ο 30χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με ουσίες.

«Είχα την ατυχία να έχω παρκάρει τα αυτοκίνητά μου δίπλα στην αποθήκη με τα εύφλεκτα υλικά. Ο στόχος του δράστη, όπως αποδείχτηκε και στο δικαστήριο, ήταν η διπλανή μάντρα. Η απώλειά μου αυτή τη στιγμή είναι 120.000 ευρώ. Πρόκειται για τα 2/3 του στόλου μου. Είχα 20 αυτοκίνητα. Τα 12 από αυτά έχουν μερικώς ή ολικώς καταστραφεί. Όλα είναι ταξινομημένα με πινακίδες στην εφορία. Θα τα παίρναμε λογικά αρχές Απριλίου, αλλά λόγω κορωνοϊού τα αυτοκίνητα είχαν παραμείνει εκεί. Έχω μια επιχείρηση με τρία άτομα προσωπικό. Τα δύο είναι αυτή τη στιγμή σε αναστολή. Κάθε μέρα που περνάει, επειδή δεν έχουμε δουλειά, χρεώνομαι όλο και περισσότερο! Δεν πρόκειται να αποζημιωθώ από πουθενά!», ανέφερε απαρηγόρητος ο κ. Πεδιαδιτάκης.

Μιλώντας για τον κατηγορούμενο, πάντως, ο κ. Πεδιαδιτάκης είπε ότι «είναι ένα άτομο που το λυπήθηκα και εκφράζω τη θλίψη μου γιατί δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα βοήθειας από το ελληνικό κράτος. Άφησαν αβοήθητο κάποιον που μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Από ό,τι έχω μάθει, είναι γνώριμος στην Αστυνομία, καθώς έχει μπει κι έχει βγει από τις φυλακές. Παρ’ όλα αυτά, δεν τον βοήθησε κανείς ώστε να μην κάνει στο τέλος κακό σε εμένα!».

Ο 30χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο για να δικαστεί για εμπρησμό από πρόθεση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση. Τελικά του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών. Το δικαστήριο δε χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι έτσι ο 30χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. Στον αντίποδα, η 40χρονη γυναίκα δικάστηκε για συνέργεια σε εμπρησμό από πρόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κατηγορούμενη δεν αποδέχτηκε την κατηγορία. Ωστόσο, κρίθηκε και αυτή ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών. Ωστόσο, η ποινή της ανεστάλη από το δικαστήριο.

Επεισοδιακή καταδίωξη

Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος και η 40χρονη συνελήφθησαν προχθές το βράδυ μετά από επεισοδιακή καταδίωξη από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου. Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Η καταδίωξη έλαβε τέλος στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, όπου ο 30χρονος και η 40χρονη φόρεσαν χειροπέδες.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών στο Γιόφυρο. Ωστόσο, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων. Η πύρινη λαίλαπα τύλιξε 12 αυτοκίνητα, από τα οποία τα 8 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το σκηνικό που επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γιόφυρο ήταν εφιαλτικό, με την πυρκαγιά να εκδηλώνεται μέσα στον αστικό ιστό και την Πυροσβεστική να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποφευχθεί η περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία θα προκαλούσε τεράστιους κινδύνους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News