Ηράκλειο

Δίπλα σου με ένα «κλίκ» - Η νέα υπηρεσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτημάτων καθημερινότητας από τους δημότες – Οδηγίες χρήσης

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία θέτει σε λειτουργεία ο Δ. Μινώα Πεδιάδος, η οποία θα εξυπηρετεί την υποβολή αιτημάτων καθημερινότητας από τους δημότες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, μέσα από τη νέα εφαρμογή «e-Δημότης Μινώα Πεδιάδας», οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις του Δήμου και μεταξύ άλλων να υποβάλλουν αιτήματα για μια σειρά θεμάτων σε βασικούς τομείς της δημοτικής δράσης και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πορεία υλοποίησης τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με το σύνθημα «ο Δήμος δίπλα σου μ’ ένα “κλικ”», ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος θέτει σε λειτουργία - στο πλαίσιο της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του - τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή (app) «e-Δημότης Μινώα Πεδιάδας» η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για «κατέβασμα» (download) και εγκατάσταση σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό IOS και ANDROID.

Ο «e-Δημότης Μινώα Πεδιάδας» αποτελεί μια νέα, απλή και εύχρηστη εφαρμογή η οποία λειτουργεί ενισχυτικά ως προς το έργο της «Γραμμής του Δημότη» (Τηλ.: 28913-40143) και η οποία επιτρέπει στους πολίτες, μέσω μιας άμεσης και απλής διαδικασίας να:

  • υποβάλλουν αιτήματα για μια σειρά θεμάτων σε βασικούς τομείς της δημοτικής δράσης (καθαριότητα - περιβάλλον, δημοτικό φωτισμό, οδοποιία, ύδρευση-άρδευση, κοινωνική υποστήριξη) και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πορεία υλοποίησης τους,
  • ενημερώνονται για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Δήμου,
  • επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του δήμου,
  • βλέπουν τις εφημερίες των φαρμακείων και των νοσοκομείων,
  • να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμα τηλέφωνα και σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου.

Αναφερόμενος στην εν λόγω εφαρμογή ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης επισημαίνει τα εξής:

«Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών μας βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών που καταβάλει η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της.

Με γνώμονα τα παραπάνω και προκειμένου να ενισχύσουμε τη «Γραμμή του Δημότη», ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας – αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες - ενσωματώνει πλήρως στη λειτουργία του μια νέα καινοτόμα ηλεκτρονική εφαρμογή καταγραφής και διαχείρισης προβλημάτων.

Κάθε Δημότης θα μπορεί πλέον με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου, να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του και να τα στέλνει στις υπηρεσίες του Δήμου, άμεσα και χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να τύχουν επίλυσης ή προγραμματισμού. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής οι Δημότες θα μπορούν ενημερώνονται για όλα τα νέα και τις δράσεις του δήμου καθώς και για μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες».

Οδηγίες για χρήση της εφαρμογής

Με τρία βήματα οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή:

Βήμα 1ο: Αναζήτηση της εφαρμογής «Δημότης Μινώα Πεδιάδας» στο App Store για κινητά iOS ή στο Google Play για κινητά Android ή επίσκεψη στο Website (http://www.cityzenapp.gr/cityzen/minoa)

Βήμα 2ο: Κατέβασμα και Εγκατάσταση της εφαρμογής

Βήμα 3ο: Εγγραφή και Δημιουργία Λογαριασμού

Ανάλογα με την συσκευή οι δημότες μπορούν να μεταβούν στους παρακάτω συνδέσμους για να «κατεβάσουν» και χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια