Ηράκλειο

Συνεχίζεται η «μάχη» κατά του δάκου - Αναλυτικά το πρόγραμμα ψεκασμών

Οδηγίες για τους ελαιοκαλλιεργητές

Ξεκινάει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας όπως ενημερώνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στην Τύλισσο, Μονή, Καμάρι, Κεραμούτσι και την Τετάρτη 24 Ιουνίου στους Κουνάβους, Καταλαγάρι, Αστρακούς, Μυρτιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

  • Την Τρίτη 23-6-2020 στην Τύλισσο, Μονή, Καμάρι και Κεραμούτσι
  • Την Τετάρτη 24-6-2020 στους Κουνάβους, Καταλαγάρι, Αστρακούς, Μυρτιά

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας: 2813407920»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια