Συστηματικοί έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας - Αυστηρά τα μέτρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Συστηματικοί έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας - Αυστηρά τα μέτρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλεγχοι και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού

Συστηματικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από κορωνοϊό από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, το Λιμενικό Σώμα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος, που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Έχουν ενταθεί οι συστηματικοί έλεγχοι, με απόφαση των αρμόδιων υπουργών, όπως τόνισε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής, για την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε γίνονται έλεγχοι και εν πλω.

«Δεν αρκούμαστε μόνο στον έλεγχο αποβίβασης και επιβίβασης στα λιμάνια. Επιβιβάζονται ένστολα στελέχη, βαθμοφόροι του Λιμενικού Σώματος και διενεργούν τους ελέγχους και μέσα στο πλοίο προκειμένου να διαπιστώσουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τηρούνται τα μέτρα προστασίας», όπως δήλωσε.

Βάσει πρωτοκόλλων οι ακτοπλοϊκές μεταφορές

Στόχος των ελέγχων η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας από πληρώματα και επιβάτες σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο αφίξεων τουριστών στη χώρα μας.

«Η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών, αλλά και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων, ήταν και παραμένει καθοριστική προτεραιότητα με τη συνεργασία όλων και την πολύτιμη συμβολή των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε ασφαλή ταξίδια με πλοία και νησιά χωρίς κρούσματα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αν κάποιος αρνηθεί να φορέσει μάσκα ή να συμπληρώσει ερωτηματολόγιο που του δίνεται, δεν θα επιβιβάζεται στο πλοίο, σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πληρότητα στο λιμάνι του Ηρακλείου «αγγίζει» στο 40%.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News