Ηράκλειο

Οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων τέθηκαν σε σύσκεψη

Ο Γ. Γ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Πάλμος ενημέρωσε για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις για την πανδημία

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιούνη στο ΕΚΗ η Παγκρήτια Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κρήτης. 

Σύμφωνα με την Ένωση Συνταξιούχων νομού Ηρακλείου: Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Παναγιώτης Πάλμος ενημέρωσε με τις θέσεις και τις εκτιμήσεις για την πανδημία, γενικότερα τις εξελίξεις γύρω από στα συνταξιουχικά θέματα, για όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων που απορρέουν από τις θανατηφόρες πολιτικές που τσάκισαν τα δικαιώματά μας και την ζωή μας όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και την οργάνωση της δράσης του συνταξιουχικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.

Παίρνοντας υπόψη τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιόδου, συνεχίζουμε την δράση μας, διεκδικώντας όλα μας τα αιτήματα με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, που αγωνίζονται δίνουμε κι εμείς τη μάχη, δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.

Διεκδικούμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχουν άδικα αφαιρέσει. Δεν το χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε καμιά κυβέρνηση, είναι πληρωμένο, με σκληρή εργασία, σε όλο μας τον εργασιακό βίο. Είμαστε στον αγώνα και δίνουμε τη μάχη να μην γίνει η πανδημία, μια ακόμη αιτία, για νέες περικοπές στα εργατικά, λαϊκά, Συνταξιουχικά δικαιώματά.  Το σύνθημα «πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά» ισχύει για εμάς στο ακέραιο και μας εκφράζει απόλυτα, καθότι, αυτό έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος μας. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει σε νέα επίθεση και περικοπές σε ό,τι έχει

απομείνει από τις πενιχρές μας συντάξεις, που για τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, έχουν γίνει προνοιακά βοηθήματα, για να ανακεφαλαιοποιούνται, με δισεκατομμύρια οι τράπεζες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τον δικό μας μόχθο.

Ό,τι μέχρι σήμερα κερδίσαμε δεν προέκυψε από απόφαση δικαστηρίου. Με τους αγώνες μας υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις και νομοθέτησαν. Όπως, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, τη διαφορά παρακράτησης για την Υγεία, τις συντάξεις χηρείας, τη μη παρακράτηση της προσωπικής διαφοράς και τις διαφορές που πρόσφατα δόθηκαν στις επικουρικές συντάξεις, σε όσους είχαν παρακρατηθεί, μετά την ισχύ του νόμου 4387/16.

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια