Μια παιδική χαρά στολίδι – Πόσο θα καταφέρουμε να την κρατήσουμε σε άριστη κατάσταση;

Κρήτη
Μια παιδική χαρά στολίδι – Πόσο θα καταφέρουμε να την κρατήσουμε σε άριστη κατάσταση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παιδική χαρά τοποθετήθηκε καινούργιος εξοπλισμός (παιγνίδια) και δημιουργήθηκαν περιοχές παιχνιδιού για τρεις ηλικιακές ομάδες χρηστών (νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας), με ποικίλες όσο και δημιουργικές δραστηριότητες.

Μια νέα παιδική χαρά, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών  Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Έναν σύγχρονο χώρο παιχνιδιού σε μια έκταση 1800 m2 και με κύριο χαρακτηριστικό του το έντονο φυσικό στοιχείο αποτελεί η  νέα παιδική χαρά, στο πάρκο  δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού.

Ο εξοπλισμός επιλέχθηκε έτσι ώστε να εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο, και παράλληλα να λειτουργεί εκπαιδευτικά στα παιδιά αφού μεταξύ άλλων δημιουργήθηκε ένας επιδαπέδιος λαβύρινθος, τοποθετήθηκαν περιστρεφόμενοι οπτικοί δίσκοι που παραπέμπουν στον «κοχλία» και οργανώθηκαν θεματικές περιοχές παιχνιδιού με ευθείες αναφορές στο Ανάκτορο την Κνωσού

Στην παιδική χαρά τοποθετήθηκε καινούργιος εξοπλισμός (παιγνίδια) και δημιουργήθηκαν  περιοχές παιχνιδιού για  τρεις ηλικιακές ομάδες χρηστών (νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας), με ποικίλες όσο και δημιουργικές δραστηριότητες.

Επίσης διαμορφώθηκε χώρος με χτιστά καθιστικά και για ελεύθερο παιγνίδι.

Παράλληλα, το πάρκο διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για αναψυχή αλλά και για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στο πράσινο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τελευταία  χρόνια έχουν  ανακαινιστεί και πιστοποιηθεί συνολικά 44 παιδικές χαρές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ενώ προγραμματίζεται η δημοπράτηση για άλλες εφτά το προσεχές διάστημα.

Και μπορεί ο δήμος Ηρακλείου να παρέδωσε μια παιδική χαρά στολίδι στους πολίτες , προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα κοινωνικής συνάθροισης και ψυχαγωγίας σε παιδιά και μεγάλους, ωστόσο πλέον η ευθύνη για το αν θα διατηρηθεί στην αρχική της κατάσταση εναπόκειται και στους πολίτες που θα πρέπει κάθε φορά που την επισκέπτονται  να έχουν στο νου τους να την διατηρούν καθαρή και όπως ακριβώς την βρήκαν και σε καμία περίπτωση να μην μπει στο στόχαστρο αγνώστων, προκαλώντας της φθορές.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η παιδική  χαρά της Κνωσού έρχεται να προστεθεί σε περισσότερους από 40 νέους ή ανακαινισμένους χώρους παιχνιδιού που έχουμε δημιουργήσει, τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου.

Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους πιστοποιήσουμε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News