Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου: φάρμακα προμηθευόμαστε μόνο από το φαρμακείο

Ηράκλειο
Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου: φάρμακα προμηθευόμαστε μόνο από το φαρμακείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία μετά το περιστατικό με τον "μαϊμού" γιατρό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, στους πολίτες, με αφορμή το περιστατικό με τον "μαϊμού" γιατρό που απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες και κυρίως "πήρε" στο λαιμό του 3 ανθρώπους οι οποίοι διέκοψαν την φαρμακευτική τους αγωγή, με υπόδειξη του, και οδηγήθηκαν στο θάνατο. 

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν προς το κοινό, να προμηθεύονται φάρμακα μόνο από νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία, οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται ρητά από το νόμο και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού για την επιστημονική κοινότητα περιστατικού, κατά το οποίο απατεώνας  προσποιούμενος τον ιατρό,  αντιποιηθείς τον νευροογκολόγο-νευροχειρούργο με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική και την παιδοογκολογία, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί (45) τουλάχιστον περιπτώσεις. Μάλιστα, σε (3) από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από (58.000) ευρώ.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε για μία ακόμη φορά την προσοχή των ασθενών ως προς τον τρόπο που προμηθεύονται  τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Τα φάρμακα θα πρέπει να χορηγούνται μόνο από τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος χορήγησης εκτός των νομίμων φαρμακείων απαγορεύεται  ρητά από το νόμο και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τους προτείνονται φαρμακευτικές αγωγές των οποίων η προμήθεια θα πρέπει να γίνει χωρίς την επίβλεψη επιστήμονα φαρμακοποιού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος  για την ορθή εκτέλεση των ιατρικών συνταγών και τον έλεγχο της ποιότητας των φαρμάκων.

Για το ΔΣ του ΦΣΗ

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας

Σκουντάκης  Αριστοτέλης                                                Κομονταχάκης  Γιάννης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News