Ηράκλειο

Ενισχύεται το Κτηματολογικό γραφείο Ηρακλείου με δικηγόρους

Πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες

Όπως είναι γνωστό, από την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου (02-12-2010), υπήρξαν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας εξαιτίας της υποστελέχωσής του, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας που διέθεταν εξ αρχής το αναγκαίο προσωπικό.

Προϊόντος του χρόνου, τα προβλήματα εντάθηκαν, αφενός λόγω διακοπής της υποστήριξης του Γραφείου με εξωτερικούς συνεργάτες – δικηγόρους του Δ.Σ.Η και αφετέρου της απόφασης για την πραγματοποίηση απομακρυσμένου νομικού ελέγχου των εισερχομένων πράξεων από δικηγόρους εκτός του γραφείου. Εξαιτίας αυτών των επιλογών το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου εδώ και καιρό υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί χιλιάδες πράξεις για τις οποίες εκκρεμεί ο νομικός έλεγχος και να υπάρχει πολύμηνη αναμονή για την καταχώρισή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναλλαγών, αποτελεί δε κοινή διαπίστωση ότι οι συναλλασσόμενοι με αυτό πολίτες και επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές) ταλαιπωρούνται καθημερινά και δεν εξυπηρετούνται.

Δεδομένων αυτών ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου και σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη του κ. Στρατονίκη Κόπακα, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ» κ. Στέφανο Κοτσώλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του, καθώς και με τους εκπροσώπους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, του T.E.E. – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης που αμέσως ανταποκρίθηκαν, η λύση δε που προκρίθηκε για την άμεση νομική συνδρομή και προληπτική καθοδήγηση δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών και δικαστικών επιμελητών, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι η παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών από δύο (2) δικηγόρους, με τους εξής ειδικότερους όρους:

- Απασχόληση δύο (2) δικηγόρων στο χώρο του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, από 16-6-2020 έως 31-12-2020.

- Η απασχόληση των συναδέλφων θα αφορά στην εξυπηρέτηση δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικαστικών επιμελητών, αλλά και του κοινού, τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα, ήτοι Τρίτη έως και Παρασκευή, και κατά τις ώρες 9.00 π.μ. – 12.00 π.μ. καθώς και στη συνεργασία τους με την Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου, για την διεκπεραίωση από αυτήν των εκκρεμών πράξεων.

- Το κόστος παροχής υπηρεσιών των δύο δικηγόρων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα καλυφθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Κρήτης, το T.E.E. – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και τον Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης.

Εκ του ΔΣ του Δ.Σ.Η

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια