Κραυγή αγωνίας, οικογένεια κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα

Ηράκλειο
Κραυγή αγωνίας, οικογένεια κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4300 ευρώ το χρέος στη ΔΕΗ

Αντιμέτωπη με το δυσβάσταχτο χρέος των 4.300 ευρώ στη ΔΕΗ και τον κίνδυνο να βυθιστεί στο σκοτάδι, βρίσκεται οικογένεια στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου. Η ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της οικογένειας δεν άφηναν περιθώρια, ούτως ώστε οι γονείς να μπορούν να καλύπτουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ και έτσι τώρα έχουν βρεθεί υπερχρεωμένοι και ένα βήμα πριν τους κόψουν το ρεύμα. Απογοητευμένη από την όλη κατάσταση, η μητέρα της οικογένειας η κ. Κωνσταντίνα, που για να μη νιώσουν άσχημα τα παιδιά της δε θέλει να αποκαλύψει το επίθετο της οικογένειας, κάλεσε στη “Νέα Κρήτη” προκειμένου να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να ζητήσει βοήθεια από όποιον μπορεί να τη δώσει.

«Ο τελευταίος λογαριασμός μάς ήρθε 800 ευρώ. Με βάλανε, λέει, σε ένα πρόγραμμα που λέγεται καθολική υπηρεσία χωρίς να μας ρωτήσουν, επειδή τους χρωστούσα 4.300 ευρώ, όμως μου χρεώνει πολύ παραπάνω την κιλοβατώρα. Δε δούλευα τότε ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου και δεν είχαμε να πληρώσουμε. Πήγα να ζητήσω ρύθμιση, όμως απαιτούσαν να δώσω 450 ευρώ μπροστά να κάνω ρύθμιση και να δίνω 156 τον μήνα δόση και ο τρεχούμενος λογαριασμός να πληρώνεται κανονικά, όπως μου είχαν πει τότε. Ήταν όμως αδύνατον να βρίσκω τόσο χρήματα για να δίνω, όπως τους είπα, αλλά δεν τους ενδιέφερε. Έχω τρία παιδιά, τα δύο είναι επιληπτικά, και έναν άνεργο άνδρα εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτή τη στιγμή, από την οικογένεια δουλεύω μόνο εγώ 4ωρο. Παίρνω 340 ευρώ. Δεν μπορώ να βρω αλλού δουλειά και δεν έχουμε άλλα εισοδήματα.

Ζούμε όπως μπορούμε με πολλά προβλήματα και στερήσεις. Μου είπαν ότι, έτσι όπως είναι η κατάσταση, θα αναγκαστούν να μου κόψουν το ρεύμα. Με βγάλανε από το κοινωνικό τιμολόγιο και τώρα μου ζητάνε να δώσω 800 ευρώ. Μα, πού να τα βρω; Δεν έχω να ζήσω την οικογένειά μου. Η κατάστασή μας είναι πολύ δύσκολη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα μείνουν τα παιδιά μου στο σκοτάδι. Ζητώ να βρεθεί μια λύση. Δεν μπορώ να βρω τόσα χρήματα. Πρέπει κάποιος να με βοηθήσει. Ζητώ ένα χέρι βοηθείας ή μια καλύτερη ρύθμιση. Δεν έχω πού να στηριχτώ. Ντρέπομαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Ζητάω μια βοήθεια. Όποιος μπορεί να μας βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου. Δε θέλω να χρωστάω, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα», λέει μέσα στην απόγνωσή της η μητέρα της οικογένειας και ελπίζει πως, αν κάποιος διαβάσει το δημοσίευμα, θα βρεθεί λύση στο θέμα της, ώστε να πάψει να χρωστάει αλλά και να φοβάται πως η οικογένειά της θα μείνει στο σκοτάδι.

(Το τηλέφωνο της κυρίας Κωσταντίνας βρίσκεται στη διάθεση του neakriti.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News