Το… παράδοξο με τις θέσεις των μόνιμων κατοίκων: «Γιατί να μην παρκάρουν οι εργαζόμενοι, όσο εκείνοι λείπουν;»

Ηράκλειο
Το… παράδοξο με τις θέσεις των μόνιμων κατοίκων: «Γιατί να μην παρκάρουν οι εργαζόμενοι, όσο εκείνοι λείπουν;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλοί εργαζόμενοι στο κέντρο του Ηρακλείου δεν βρίσκουν να παρκάρουν

Για το… παράδοξο με τις ειδικά διαγραμμισμένες (μόνιμες) θέσεις στάθμευσης στο κέντρο του Ηρακλείου, κάνει λόγο αναγνώστρια του neakriti.gr.

Η ίδια αναφέρεται στη δυσκολία του να βρει θέση στάθμευσης στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου εργάζεται, και αναρωτάται αν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση από το Δήμο Ηρακλείου για την περίπτωση των μόνιμων εργαζομένων στο κέντρο.

Ολόκληρη η επιστολή της:

Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω το site σας για να ακουστεί και η φωνή των εργαζομένων του κέντρου.

Ενημερώθηκα πρόσφατα, (ευτυχώς πριν προλάβω να δεχτώ κάποια κλήση) ότι ο δήμος διαγράμμισε θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους που δεν διαθέτουν ιδιωτική θέση στάθμευσης.  Θεωρώ ότι είναι μια καλή κίνηση και δίκαιη μέχρι ένα βαθμό. Ξέχασαν τους μόνιμους εργαζόμενους του κέντρου…

Τα τελευταία 8  χρόνια (και συνολικά 10) εργάζομαι στο κέντρο του Ηρακλείου. Καθημερινά ξοδεύω χρόνο, βενζίνη, χρήματα και κυρίως την υπομονή μου για να καταφέρω να βρω μια θέση στάθμευσης ώστε να πάω στην ώρα μου στην εργασία μου.

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία των μόνιμων κατοίκων να βρουν μια θέση στάθμευσης κοντά στο σπίτι τους, το ζω καθημερινά προσπαθώντας να μεταβώ στην εργασία μου. Αυτό που θα ήθελα να ακουστεί είναι και η δική μας φωνή και να αναλογιστεί ο δήμος και το δικό μας δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι (πολλοί εκ των οποίων με αρκετά χαμηλό μισθό) αναγκάζονται να ξοδεύουν το λιγότερο 5 ευρώ την μέρα σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, αν τους δεχτούν,  γιατί δεν «συμφέρουν» μια και καταλαμβάνουν μια θέση για πάνω από 8 ώρες. Δεν συζητώ βέβαια το ενδεχόμενο να σταθμεύουν σε «λάθος» θέση, γιατί  σε αυτή την περίπτωση μια μέρα εργασίας θα κοστίσει το λιγότερο 40€.

Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι το πρωί που οι εργαζόμενοι έρχονται στο κέντρο συναντούν πλέον πολλές κενές θέσεις, ξέρετε, από εκείνες των μόνιμων κατοίκων που έχουν φύγει για τη δική τους εργασία και που φαντάζομαι και εκείνοι με τη σειρά τους ψάχνουν να βρουν μια θέση για να σταθμεύσουν. Δυσκολεύομαι λοιπόν να καταλάβω γιατί οι μόνιμοι εργαζόμενοι του κέντρου να μην μπορούν να καταλαμβάνουν αυτές τις κενές θέσεις των μονίμων κατοίκων του κέντρου; 

Δεν ερχόμαστε ούτε για καφέ ούτε για ψώνια στο κέντρο του Ηρακλείου. Ερχόμαστε για να εργαστούμε!

Τι μας διαχωρίζει από τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου και τι μας συνδέει με τους περιστασιακούς επισκέπτες του; 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Με εκτίμηση,

Μία μόνιμη εργαζόμενη του κέντρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News