default-image

Στάθμευση για μόνιμους κατοίκους στο κέντρο: Λειτουργεί στην… θεωρία

Κρήτη
Στάθμευση για μόνιμους κατοίκους στο κέντρο: Λειτουργεί στην… θεωρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί

Μπορεί εδώ και μέρες να έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου του Ηρακλείου, ωστόσο όπως φαίνεται δεν λείπουν και οι περιπτώσεις οδηγών που αφήνουν τα οχήματα τους σε θέση στάθμευσης που προορίζεται για τους μόνιμους κατοίκους,  χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την μπλε κάρτα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της  Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου:  "Το σύστημα για την κατά προτεραιότητα στάθμευση των μόνιμων κατοίκων του κέντρου του Ηρακλείου θεωρητικά  έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Λέμε θεωρητικά γιατί παρατηρούμε τα εξής:

  • Έχουν χαραχτεί οι μπλε γραμμές (όχι όλες ακόμα) που καθορίζουν τις θέσεις στάθμευσης που είναι προορισμένες μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.
  • Οι θέσεις αυτές είναι κατειλημμένες στη συντριπτική τους πλειοψηφία από αυτοκίνητα που δεν έχουν αναρτήσει κάρτα μονίμου κατοίκου. Μπορούμε να υποθέσουμε πως μεγάλο ποσοστό από αυτά τα αυτοκίνητα ανήκουν σε επισκέπτες και όχι σε μόνιμους κατοίκους.
  • Η Δημοτική Αστυνομία αρχικά άφησε προειδοποιητικό σημείωμα για τους ιδιοκτήτες τους πως έχουν  παρκάρει παράνομα. Από προχτές  αφήνει  κλήσεις για πρόστιμα.
  • Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, υπάρχουν ακόμα πολύ λίγα  αυτοκίνητα με αναρτημένη κάρτα μονίμου κατοίκου μέσα στις μπλε γραμμές.
  • Ταυτόχρονα, υπάρχουν ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων με αναρτημένη κάρτα μονίμου κατοίκου που παρκάρουν αναγκαστικά  έξω από τις μπλε γραμμές, γιατί δε βρίσκουν θέση να παρκάρουν μέσα, και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Έχουμε κι εμείς δεχτεί αρκετές καταγγελίες*.
  • Είναι γεγονός πως πολλοί μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, που με τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχει βάλει ο Δήμος δικαιούνται κατά προτεραιότητα χώρο στάθμευσης, δεν είχαν κάνει ως τώρα τη σχετική αίτηση αν και είχαν ενημερωθεί. Κι αυτό γιατί δεν πίστευαν πως τελικά το μέτρο θα υλοποιηθεί!
  • Τώρα που έχει ανοίξει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα τρέχουν να κάνουν αίτηση. Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα εξεταστούν αυτές οι αιτήσεις.
  • Επίσης κάποιοι κάτοικοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί δεν είχαν προσέξει το e-mail του Δήμου, ή καθυστερούν να εκτυπώσουν την κάρτα.

Ως Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου/Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου καλούμε:

-Τους μόνιμους κατοίκους που έχουν εγκεκριμένη κάρτα να καταλάβουν θέση μέσα στις μπλε γραμμές. Αν δεν υπάρχει ελεύθερη θέση, ας παρκάρουν έξω από τις γραμμές, με την κάρτα ανηρτημένη, για να φαίνεται το παράλογο της κατάστασης.

-Όσους μόνιμους κατοίκους  δεν έχουν κάνει αίτηση ενώ πληρούν τα κριτήρια, να κάνουν αμέσως.

Επίσης καλούμε τη δημοτική αρχή α) να αυξήσει την προθεσμία για  νέες αιτήσεις απόκτησης κάρτας στάθμευσης από μόνιμους κατοίκους και β) να συνεχίσει να πιέζει –μέσω της δημοτικής αστυνομίας- για το ξεκαθάρισμα της ανώμαλης  κατάστασης που προαναφέρθηκε.                                                                                                                                                      

Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου/Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News