Συμφωνία Δήμου και ΟΛΗ για τη χερσαία ζώνη - συναινεί και ο Πλακιωτάκης

Ηράκλειο
Συμφωνία Δήμου και ΟΛΗ για τη χερσαία ζώνη - συναινεί και ο Πλακιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Ο.Λ.Η. με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο

 Την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηράκλειο εξέφρασε ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και στην διοίκηση  του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, στην συνάντηση που είχαν την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη  Αυγενάκη και του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, ενώ μαζί με τον Δήμαρχο ήταν και ο  Πρόεδρος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΛΗ  Γιάννης Βαρδαβάς και Μήνας Παπαδάκης αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος και η διοίκηση του ΟΛΗ εξήγησαν στον Υπουργό ότι οι δυο πλευρές έχουν προέλθει σε συμφωνία από το 2018, ωστόσο το θέμα έχει καθυστερήσει, κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε ότι και η κυβέρνηση συμφωνεί με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης και έχει την πολιτική βούληση να κλείσει θετικά το ζήτημα, το συντομότερο δυνατόν.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει συνάντηση την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση θα χρειαστεί και η δική  του υπογραφή.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό, ο οποίος  συμφώνησε με τις θέσεις μας. Το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.  Πάντα σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΗ, είμαστε κοντά στο να τελειώσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα,  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News