Ηράκλειο

Ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό γυναίκα στην παραλία των Γουρνών

Η πρώτη διάσωση του καλοκαιριού στην παραλία της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρουσία ναυαγοσώστη στην παραλία της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, όπου ο ναυαγοσώστης Αλέξανδρος Μιχελακάκης επενέβη άμεσα, ακούγοντας μια ηλικιωμένη γυναίκα, να φωνάζει για βοήθεια, 50 μέτρα από την ακτή.

Ο ναυαγοσώστης της «Ωκεανίς», ανέσυρε την 79χρονη Ελληνίδα από το νερό και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η ηλικιωμένη είναι καλά στην υγεία της ενώ ενημερώθηκε για το περιστατικό η λιμενική αρχή.

Πρόκειται για την πρώτη διάσωση του καλοκαιριού και σε μια παραλία όπου έχουν κινδυνέψει αρκετοί λουόμενοι, τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν στην επίμαχη παραλία, με πρωτοβουλία του λιμενάρχη Ηρακλείου, το σωστικό σκάφος από τη Χερσόνησο, μεταφέρθηκε στην παραλία της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών.

Η διάσωση έγινε στις 12.10 το μεσημέρι και το συγκεκριμένο περιστατικό είχε αίσια έκβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου πάρθηκε απόφαση να υπάρξει ναυαγοσωστική κάλυψη σε επτά πολυσύχναστες παραλίες, τον μήνα που διανύουμε, με στόχο τη προστασία των λουομένων, έναν μήνα νωρίτερα δηλαδή, καθώς ο πρόσφατος νόμος ορίζει ότι οι ναυαγοσώστες θα πρέπει να πιάσουν δουλειά από 1η Ιουλίου.

Οι παραλίες που έχουν ναυαγοσώστη στον Δήμο Χερσονήσου είναι:

Η παραλία Τομπρούκ, Αρίνα, Ανάληψη Χερσονήσου, Φοίνικας Σταλίδα, Ψαρόλακος Σταλίδα, Μάλια κοντά στο malia beach και η παραλία Αρχαιότητες , ποταμός Μαλίων.  Συνολικά, υπάρχουν 10 ναυαγοσώστες στις παραλίες ενώ υπάρχει ένα μεγάλο σωστικό σκάφος και ο επόπτης.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια