Ανοίγει και πάλι το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου στις 15/6 – Νέο ωράριο

Πολιτισμός
Ανοίγει και πάλι το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου στις 15/6 – Νέο ωράριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγίες για την προστασία των επισκεπτών

Στη διάθεση του κοινού που θέλει να επισκεφτεί το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου Κρήτης θα είναι και πάλι από την Δευτέρα 15 Ιουνίου, με την εφαρμογή των οδηγιών για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας του μουσείου θα είναι από Δευτέρα και Τετάρτη ως Κυριακή: 08:00-20:00 και την Τρίτη: 10:00-20:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα είναι ξανά ανοικτό για το κοινό.

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα και Τετάρτη ως Κυριακή: 08:00-20:00, Τρίτη: 10:00-20:00.

Η επαναλειτουργία του Μουσείου γίνεται με την εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19:

  • Η πορεία εισόδου και εξόδου των επισκεπτών οριοθετούνται με περισχοίνιση και σήμανση στο δάπεδο. Η ροή της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός των εκθεσιακών χώρων εποπτεύεται από το φυλακτικό προσωπικό.
  • Η χρήση μάσκας ή προσωπίδας για τους επισκέπτες και το προσωπικό του Μουσείου είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα.
  • Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανά αίθουσα του εκθεσιακού χώρου υπαγορεύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι επισκέπτες που προσέρχονται σε οργανωμένες ομάδες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 8 άτομα και οφείλουν να στέκονται στα αριθμημένα σημεία τα οποία έχουν σημανθεί στο δάπεδο, τηρώντας τις προκαθορισμένες αποστάσεις.
  • Κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών, καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία εντός των εκθεσιακών χώρων έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό χεριών για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.
  • Προστατευτικά διαχωριστικά πετάσματα έχουν τοποθετηθεί σε σημεία άμεσης εξυπηρέτησης των επισκεπτών (εκδοτήριο εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, βεστιάριο, πωλητήριο κλπ).
  • Το Μουσείο εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού.
  • Ενθαρρύνονται οι συναλλαγές με ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
  • Η ξενάγηση πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύρματα φορητά συστήματα (whisper systems), έτσι ώστε να αποφεύγονται η ηχορύπανση και η όχληση στους άλλους επισκέπτες.

Αναλυτικές οδηγίες για τους κανόνες ασφαλείας και τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας του Μουσείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποτροπή της της διασποράς του COVID 19, έχουν αναρτηθεί στους χώρους του Μουσείου καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου (https://heraklionmuseum.gr/)».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News