Ηράκλειο

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»: Ο Δήμος Ηρακλείου υπέγραψε σύμβαση για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού  

Για το τι μέλλει γενέσθαι με το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Υπεγράφη η σύμβαση σύνταξης του φακέλου προέγκρισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την Νέα Αλικαρνασσό και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και 5 χρόνια το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα μεταφερθεί στο Καστέλι και ενώ 3 κυβερνήσεις, διαδοχικά, έχουν δραστηριοποιηθεί γύρω από το έργο και 1,5 χρόνο τώρα έχει κυρωθεί η σύμβαση και έχει ανατεθεί το έργο για το αεροδρόμιο Καστελίου, οι τοπικές Αρχές… μόλις τώρα κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στη σύναψη σύμβασης.

Η σύμβαση, η οποία υπεγράφη σήμερα στη Λότζια, σε πρώτη φάση θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο και θα εγκρίνει ή όχι το φάκελο.

Εάν το σχέδιο εγκριθεί, ο φάκελος θα ανατεθεί εκ νέου στο Δήμο Ηρακλείου για την εκπόνηση του χωρικού σχεδίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, η σύμβαση ανάθεσης της σύνταξης του φακέλου προέγκρισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Αλικαρνασσού.

Τη σύμβαση  υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός. 

Η σύμβαση αφορά στην σύνταξη του φακέλου που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο είναι το αρμόδιο, εφόσον εγκρίνει τον  φάκελο, να αναθέσει στην συνέχεια στον Δήμο Ηρακλείου την εκπόνηση του χωρικού σχεδίου.

Στην διαδικασία θα ακολουθηθεί και η μεθοδολογία της συμμετοχικής διακυβέρνησης και του δημόσιου διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερευνητικά Ιδρύματα, Ελληνικό Δημόσιο, Υπουργείο Δικαιοσύνης, ΥΠΕΝ, Σύλλογοι & Συλλογικότητες,  Επιμελητήρια, Ενδιαφερόμενοι Επενδυτές, το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού,  απλοί δημότες κ.λ.π) οι οποίοι, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου θα συνδιαμορφώσουν μεταξύ άλλων και τις προτάσεις αξιοποίησης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» κατά τρόπο που θα ενδυναμώσει τον αναπτυξιακό ρόλο και την δυναμική όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, αλλά και του Δήμου και της Περιφέρειας. 

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Κάναμε το πρώτο βήμα για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Νέας Αλικαρνασσού, ένα αναπτυξιακό εργαλείο υπερτοπικής σημασίας που θα αναβαθμίσει την δυναμική της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες.

Προχωράμε προσεκτικά, πάντα σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, καθώς έχουμε την ρητή διαβεβαίωση ότι η αξιοποίηση οποιουδήποτε χώρου στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου δεν νοείται χωρίς την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας στην λήψη των σχετικών αποφάσεων». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια