Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου: Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ σε οφειλές που σχετίζονται με την Thomas Cook

Κρήτη
Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου: Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ σε οφειλές που σχετίζονται με την Thomas Cook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Αίτημα προς τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού απέστειλε η ένωση ξενοδοχείων Ηρακλείου, ζητώντας την μη καταβολή ΦΠΑ σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια από τον Thomas cook.

«Σε μια χρονιά που τα χτυπήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, επανερχόμαστε στο θέμα της μη καταβολής ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα υπόλοιπα από τη χρεωκοπία του Thomas Cook. Αποτελεί ζήτημα που εξ αρχής είχαμε επισημάνει και τώρα, στη λήξη της προθεσμίας παράτασης της καταβολής του ΦΠΑ, επανερχόμαστε.

Με νέο δεδομένο ότι δεν έχουμε λειτουργήσει ακόμη, μετά και την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων ως και την 1/7/2020, η καταβολή του ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα τιμολόγια του Thomas Cook, φαντάζει αδύνατη, αφού ούτε η ρευστότητα υπάρχει, αλλά και συνιστά πρωτοφανή αδικία να καταβάλεις φόρο για εργασία που δεν υλοποίησες και για την οποία δεν πληρώθηκες.

Σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το δίκιο αίτημα του κλάδου για τη μη καταβολή ΦΠΑ σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια από τον Thomas cook.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News