Ηράκλειο

Λαμπρινός: «Θα εισηγηθώ μείωση των δημοτικών τελών και για το 2021»

Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στην νέα πραγματικότητα στους δήμους εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την μελλοντική εξέλιξη της πανδημίας σε όλους τους τομείς αναφερόμενος τόσο στο κομμάτι της δημόσιας υγείας όσο και στο κομμάτι της οικονομίας, του τουρισμού αλλά και της σοβαρής πλέον ανθρωπιστικής κρίσης.

«Προτεραιότητα μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και  από κει και πέρα να κοιτάξουμε τα τεχνικά έργα», είπε χαρακτηριστικά ο κος Λαμπρινός.

Η κοινωνία του Ηρακλείου ζητά πλέον επί της ουσίας την στήριξη των ευπαθών ομάδων που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της τραγικής κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι του τουρισμού αλλά και άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική αλλά και σε όλα αυτά που προηγήθηκαν μετά την πρόταση τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την μείωση τελών. Μάλιστα η πρωτοβουλία των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην Λότζια φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για εξελίξεις που έχουν να κάνουν για μείωση των δημοτικών τελών και το 2021. Ο κος Λαμπρινός πάνω σε αυτό στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Το σκεφτόμαστε και εμείς και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης γι' αυτό και η απόφαση που εξεδόθη υπήρξε προϊόν προηγούμενης διαβούλευσης και ουσιαστικά όλοι συμφωνήσαμε για το τί πρέπει να κάνουμε με τα τέλη του προηγούμενου έτους και αυτό θα το αποφασίσουμε περί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο», μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στην πρόθεση του να εισηγηθεί μείωση των δημοτικών τελών και για το 2021 κάτι βεβαίως που ήδη έχουν ζήτηση παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τα φαινόμενα που καταγράφονται με τον συνωστισμό αλλά και τις παραβάσεις επιχειρηματιών εστίασης και διασκέδασης στην υπόλοιπη Ελλάδα η δημοτική αρχή Ηρακλείου σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρινό θα προχωρά σε ελέγχους με την ευχή να μην χρειαστεί σε αυτή την δύσκολη συγκυρία να επιβάλει πρόστιμα ή ακόμα και λουκέτα σε επιχειρήσεις που θα παραβούν τον νόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια