Ηράκλειο

Πρόγραμμα προφύλαξης από τον κορωνοϊό από τα εργατικά κέντρα

Αφορά εργαζομένους σε Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση

Μέσω των εργατικών Κέντρων Κρήτης και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που σχετίζονται με τους κλάδους του Τουρισμού δεκτές γίνονται οι αιτήσεις συμμετοχής στα αντίστοιχα σωματεία του ΕΚΗ, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και μέτρα πρόληψης των εργαζομένων.

Ξεκινά  από την Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την  Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα μέτρα πρόληψης  στους εργαζομένους στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την στήριξη του τουρισμού, τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την ενίσχυση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκινά η εφαρμογή ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.

Η υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος: «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικά υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη. Το σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις  της σχετικής ΚΥΑ, η οποία εκδόθηκε από τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού.

Ενώ, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου:

Ενημερώνουμε όλους τους Εργαζόμενους στον Τουρισμό,  ότι ξεκινά  από την Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα μέτρα πρόληψης  στους εργαζομένους στον τουρισμό .

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνονται μέσω του  Εργατικού  Κέντρου Ρεθύμνου  και του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου  και φορά εργαζομένους σε « ξενοδοχεία, καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση».

Η εκπαίδευση διαρκεί περίπου 10 ώρες και ολοκληρώνεται σε ένα 4ήμερο (Τρίτη-Παρασκευή).  Θα υπάρξουν  3 κυλιόμενα 4ήμερα για να επιλέξει ο κάθε εργαζόμενος αυτό που τον εξυπηρετεί. 16-19.06 ,23-26.06,30.06-03.07

Πιστοποίηση επιμόρφωσης: Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Διαδικασία εγγραφής:

α) Για εργαζόμενους σε Διαμερίσματα , Τουριστικά Γραφεία, Τουριστικά Λεωφορεία, Ξεναγούς, Συνέδρια, Εστίαση ,μέσω Εργατικού Κέντρου ( Εφ όσον δεν υπάρχει αντίστοιχο σωματείο) στέλνοντας email στο erker@otenet.gr  με τα στοιχεία τους ,  όνομα, επώνυμο ( όπως γράφεται σε επίσημο έγγραφο), τηλέφωνο , email , ειδικότητα εργασίας και επιθυμητή ημερομηνία συμμετοχής).

β) Για Ξενοδοχοϋπαλλήλους:

  1. Μέσω του φορέα που τους εκπροσωπεί

Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσω του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου τους στέλνοντας email στο kostasnikolid@yahoo.gr  με τα στοιχεία τους  , όνομα, επώνυμο ( όπως γράφεται σε επίσημο έγγραφο),  τηλέφωνο , email , ειδικότητα εργασίας και επιθυμητή ημερομηνία συμμετοχής). Στη συνέχεια το Σωματείο θα εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα θα λαμβάνει ένα προσωπικό κωδικό τον οποίο και θα γνωστοποιεί στο προσωπικό email των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα  .

  1. Μέσω του ξενοδοχείου (σε συνεννόηση με διεύθυνση) (www.crete.gov.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα 2831022332 - 53332 Εργατικό Κέντρο ΚΑΙ στο Τηλέφωνο 2831024080 Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια