Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Το θέμα του επιδόματος και του Επικίνδυνου το χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός

Κρήτη
Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Το θέμα του επιδόματος και του Επικίνδυνου το χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχηγός ενημέρωσε ότι εντός του 2020 έχει εγκριθεί δαπάνη 77.000.000 ευρώ για προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (αλεξίσφαιρα, ασύρματοι κ.λ.π.) αλλά και η προμήθεια οχημάτων ακόμα και μέσω leasing.

Στο  Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα Σάββατο,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, προκειμένου να έχουν επαφές τόσο με τις αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ηρακλείου.

Μάλιστα όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των Υπηρεσιών που αστυνομεύουν τουριστικές περιοχές για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν (Α.Τ. Αερολιμένα και Α.Τ. Χερσονήσου), ζητήσαμε την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό με τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, την αντικατάσταση των ‘’γερασμένων΄΄ οχημάτων του στόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου (ακόμα και μέσω leasing), την προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς εντός του 2020 στην πλειοψηφία τους λήγουν και είναι ακατάλληλα για χρήση από τους Αστυνομικούς, την δημιουργία ψηφιακού συστήματος τηλεπικοινωνιών, την τοποθέτηση καμερών στα οχήματα και στις στολές των αστυνομικών και την απαλλαγή μας από πάρεργα μη αστυνομικής φύσεως (επιδόσεις εγγράφων , μέτρα σε γήπεδα κ.λ.π.) Τέλος αναφερθήκαμε στην κατάρτιση ενός νέου δικαιότερου για όλους βαθμολογίου (ήδη με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. βρίσκονται σε συζητήσεις) αλλά και την αναγνώριση επιτέλους του επαγγέλματος του αστυνομικού σαν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ώστε να δικαιωθούν οι εκατοντάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες μας, τη στιγμή μάλιστα που κατά την διάρκεια της πρόσφατης απαγόρευσης την κυκλοφορίας και της κρίσεως στον Έβρο οι Έλληνες Αστυνομικοί, εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, ανέλαβαν σχεδόν εξολοκλήρου να φέρουν εις πέρας το πρωτόγνωρο αυτό κομμάτι και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία αλλά η πολιτεία έκρινε ότι δεν δικαιούμαστε το επίδομα σε σχέση με άλλους εμπλεκόμενους τομείς του δημοσίου. 

    Ο κ. Υπουργός, αφού κατέγραψε τα προβλήματα, τόνισε ότι το θέμα του επιδόματος αλλά και του Επικίνδυνου το χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός της Χώρας και σαν Πολιτεία αναγνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλει τον τελευταίο καιρό τόσο στον Έβρο όσο και στην περίοδο της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι Έλληνες αστυνομικοί. Σχετικά με το βαθμολόγιο τις επόμενες ημέρες θα λάβει τις τελικές προτάσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια το Σώμα και έκλεισε λέγοντας ότι έχει ωριμάσει ο καιρός η αστυνομία να βγει επιτέλους εκτός αγωνιστικών χώρων όπως εφαρμόζεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες. Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι εντός του 2020 έχει εγκριθεί δαπάνη 77.000.000 ευρώ για προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (αλεξίσφαιρα, ασύρματοι κ.λ.π.)  αλλά και η προμήθεια οχημάτων ακόμα και μέσω leasing, ότι σύντομα οι επιδόσεις δικογράφων θα γίνονται με ηλεκτρονική μορφή (η Ένωσή μας την 18 Μαΐου 2020 κατέθεσε σχετική εμπεριστατωμένη πρόταση) αλλά και ότι θα καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία ώστε όλο και περισσότεροι αστυνομικοί να βγουν στον δρόμο. Επίσης μας ενημέρωσε ότι εξετάζεται νομοθετικό πλαίσιο Ευρωπαϊκών Χωρών σχετικά με την τοποθέτηση καμερών σε οχήματα και στολές των Αστυνομικών. Τέλος δεσμεύτηκε ότι ανάλογα με τις αφίξεις των τουριστών θα υπάρξει και η σχετική ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα και Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου.

  Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα θα ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. 

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου».

Ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης

«Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, έχοντας αυξημένα αντανακλαστικά, την 19/05/2020 τοποθετήθηκε ΔΗΜΌΣΙΑ, με σχετική ανακοίνωση και επεσήμανε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα παραβατικότητας, απ' όλες τις οπτικές, χωρίς να «χαϊδεύει αυτιά» και βάζοντας «τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε σκηνές του παρελθόντος, ούτε να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας!

Δυστυχώς τα τελευταία επαναλαμβανόμενα αιματηρά γεγονότα, στο Μυλοπόταμο και όχι μόνο, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας με το χειρότερο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της Ένωσής μας, την 06/06/2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, όπου τους τέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και λοιπά πάγια αιτήματά μας.

Ο κ. Υπουργός, αφουγκραζόμενος την αγωνία μας και συμμεριζόμενος την τοποθέτηση της Ένωσής μας, δήλωσε απερίφραστα ότι: «ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να είναι ΥΠΕΡΑΝΩ του ΝΟΜΟΥ!». Επίσης εξήγγειλε και δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ρεθύμνης με Αστυνομικό Προσωπικό, ώστε να επανδρωθούν κατάλληλα και αποτελεσματικότερα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Μυλοποτάμου Ρεθύμνης (Τ.Α.Ε. και Α.Τ. Μυλοποτάμου), οι οποίες και ενδέχεται να συστεγαστούν.

Επιπλέον, τέθηκε υπό συζήτηση η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ένα πάγιο αίτημά μας, απ’ όπου μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε σύντομα να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την βούληση της πολιτείας και ευελπιστούμε ότι χωρίς θριαμβολογίες θα συνεχιστεί σταθερά και αταλάντευτα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, μέχρι να απαλειφθούν οριστικά από τον τόπο μας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα, που τον εκθέτουν και τον αδικούν.

Η Ένωσή μας συμμεριζόμενη τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Ρεθύμνης δεν επαναπαύεται, αντιθέτως θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να απαιτεί για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News