default-image

Στο Ηράκλειο ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης

Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδοχικές συναντήσεις με αστυνομικές υπηρεσίες και αυτοδιοίκηση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, προκειμένου να έχουν επαφές τόσο με τις αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» με τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης ενώ τις ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών και το θέμα των παλαιών οχημάτων έθεσαν στον υπουργό οι συνδικαλιστές, με τον κ.Χρυσοχοϊδη να υπόσχεται μεγάλη αγορά υποδομής και εξοπλισμού και για την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Ηράκλειο, ο υπουργός και ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και πιθανότατα με τους βουλευτές Ηρακλείου.

Συνάντηση με την ΠΕΔ

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης. Συζητήθηκαν θέματα και υποβλήθηκαν προτάσεις από πλευράς του προέδρου της ΠΕΔ  που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα αστυνόμευσης στην Κρήτη, θέματα πολιτικής προστασίας, στελέχωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Κρήτη καθώς επίσης και επιμέρους ζητήματα που αφορούν κάθε Δήμο της Κρήτης ξεχωριστά και έχουν να κάνουν με τη στέγαση υπηρεσιών, ίδρυση τοπικών κλιμακίων (αστυνομίας , πυροσβεστικής κ.α ).

Ο κ. Χρυσοχοίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις και  τις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης που παρουσιάστηκαν ενώ κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ τους.  Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τον Υπουργό για τη γενικότερη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ έθεσε και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Κρήτης την κρίσιμη αυτή περίοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News